Top 10 bezienswaardigheden Vietnam

Top 10 bezienswaardigheden Vietnam

De mooiste bezienswaardigheden van Vietnam op een rij. Wij hebben ze geselecteerd aan de hand van architectuur, cultuur en natuurlijke schoonheid. In deze top 10 Vietnam vind je natuurgebieden maar ook belangrijke historische plekken van het land zoals de DMZ (Demilitarized Zone) uit de Vietcong oorlog en verschillende oude steden en dorpjes. Vietnam heeft ons verbijsterd en heeft fantastische bezienswaardigheden te bieden voor elke reiziger!

Top 10 bezienswaardigheden Vietnam

We beginnen natuurlijk met de toppers zoals Halong Bay en Hanoi daarna gaan we ook minder bekende bezienswaardigheden van Vietnam beschrijven. Ontdek ze snel want Vietnam is zich aan het ontwikkelen en de cultuur is aan het veranderen!

Halong Bay

Halong Bay
Halong Bay is misschien wel één van de bekendste bezienswaardigheden van Azië. Het is een plek die bijna een magische uitstraling heeft en bekend is over de hele wereld. Halong Bay staat zelfs op de 65e plek in de Top 500 bezienswaardigheden van de wereld die samengesteld is door de Lonely Planet. Must see in Vietnam dus! Maar wat vind je nu precies hier in het noorden van Vietnam zo dichtbij met de grens van China? Prachtige maar vooral gigantische kalkstenen rotsen die honderden meters stijl uit het water oprijzen. Hier kan je prachtig omheen varen en genieten van de vele stranden met uitzicht op de pracht en praal van Moeder Natuur. Het is de absolute nummer #1 bezienswaardigheid van Vietnam.

Hanoi

Hanoi in de nacht
Niet ver van Halong Bay vind je de hoofdstad van Vietnam namelijk Hanoi. Dit is tevens een hele oude stad die elke reiziger wel iets te bieden heeft. Wij vonden de bezienswaardigheden aan de mindere kant maar de geweldige sfeer en cultuur in de stad is prachtig! Je kan er heerlijk eten, genieten van de mensen en feesten tot diep in de nacht ondanks de avondklok! Voor cultuur en geschiedenis ben je in Hanoi op de juiste plek. Vooral het Old Quarters (oude centrum) is prachtig!

Hoi An

Hoi An oud dorpje Vietnam
Samen met Hanoi is Hoi An waarschijnlijk de mooiste stad van Vietnam. Het magische oude centrum van Hoi An vertelt een verhaal over handel en cultuur tot ver terug in het verleden. De vele eettentjes aan de rivier die in de avond verlicht zijn maken het een spectaculaire maar ook zeer romantische bestemming. Perfect voor je honeymoon! De hostels zijn gaaf en in overvloed aanwezig waardoor je zeker niet de enige toerist bent in dit eeuwenoude dorpje. Door het oude centrum kan je uren heen dwalen, om vervolgens in de avond terug te gaan en het weer te ervaren als een geheel omgetoverde wereld.

Dalat voor alle outdoor activiteiten

Uitzichtpunt Dalat Vietnam
Dalat heeft geen geweldige historische bezienswaardigheden maar dat maakt het volledig goed met de prachtige natuur rondom de stad. Dalat is namelijk het mekka van Vietnam voor outdoor activiteiten zoals wandelen, klimmen, rafting, canyoning, fietsen en kanoën. Het prachtige landschap ziet er een tikkeltje Zuid Frans uit, het is daarom ook helemaal niet gek dat de Fransen hier zich al eeuwen geleden hadden gesetteld. Wij kunnen je de Crazy 8 mountainbike tour aanraden. Dit is een zware fietstocht die je meeneemt door de fantastische natuur van Vietnam over verschillende bergtoppen met een prachtig uitzicht. Dalat is één van de bezienswaardigheden van Vietnam die je echt niet mag overslaan.

Het eiland Phu Quoc

Phu Quoc
Phu Quoc is het grootste en meest zuidelijke eiland van Vietnam en ligt aan tussen de Golf van Thailand en Zuid Chinese Zee. Het tropische eiland staat bekend om zijn verlaten witte stranden en ruige natuur. Je kan hier snorkelen maar ook uitgaan of rondtoeren op een brommer over de relatief goede wegen die rond het eiland lopen. Tussen het zonnen en zwemmen door kan je nog een stukje geschiedenis meepakken in de concentratiekampen van het eiland, want vroeger was Phu Quoc een Devil’s Island ook wel gevangen-eiland dat volop in de Vietnam-oorlog werd gebruikt. Wil je alleen zon, zee en strand dan ben je op Phu Quoc aan het juiste adres in Vietnam. Lees hier meer over het prachtige Devil’s Island.

Saigon (Ho Chi Minh City)

Saigon of Ho Chi Minh City
In tegenstelling to Hanoi is Saigon een zeer moderne stad die een stuk minder historische charme heeft. Gelukkig maakt de stad een hoop goed met zijn geweldige centrum vol winkels, uitgaansgelegenheden en natuurlijk de restanten van de Vietnam Oorlog. Saigon of Ho Chi Minh City is eigenlijk de hoofdstad van het Zuiden en is lange tijd onder invloed geweest van de Amerikanen. Dit zie je ook terug in het straatbeeld want in Saigon zijn Starbucks en MacDonalds te vinden die je nergens anders in Vietnam vindt! Toch is het een echt Vietnamese stad met veel mooie musea en een druk zakencentrum. Sla Saigon zeker niet over want deze top bezienswaardigheid van Vietnam kan zich meten met Hanoi.

De badplaats Nha Trang

Nha Trang Vietnam
De zuidelijke stad Nha Trang is eigenlijk een zeer moderne badplaats. De lange boulevard is altijd levendig en in de nacht zijn er volop strandfeestjes te vinden. Het is een vakantieoord dat zich kan meten met de Costa Brava van Spanje. Dit lijkt misschien niet aantrekkelijk voor de gemiddelde Vietnam reiziger/backpacker maar Nha Trang heeft een prachtig strand en ligt in een mooie baai tussen de bergen, alleen het uitzicht hierop maakt alles al goed.

Mekong Delta

Mekong Delta Vietnam
De machtige Mekong rivier stroomt door heel wat landen in Azië zo is de oorsprong van de rivier in China waarna hij Myanmar, Laos, Thailand, Cambodja en uiteindelijk Vietnam doorkruist om uiteindelijk in de Zuid Chinese Zee uit te stromen. De Mekong Delta is beroemd door zijn vruchtbare grond waar veel rijst wordt verbouwd maar ook om de dichte jungles rondom de uitlopers. Een prachtig gebied vol vogels en ander wildlife. Het is zeker een bezienswaardigheid die eigenlijk niet mag worden overgeslagen in een vakantie naar Vietnam.

De rijstvelden van Sapa

Rijsvelden van Sapa Vietnam
Sapa ligt in het noorden van Vietnam op ongeveer vier uur rijden van Hanoi, in de bergen. De temperatuur is er gematigd waardoor het in de winter soms best fris kan zijn. Echter, het klimaat maakt deze plek perfect voor het verbouwen van rijst en heeft Sapa daarmee beroemd gemaakt. Hier vind je namelijk de beroemde rijstterrassen van Vietnam, in de Muong Hoa vallei om precies te zijn. Daarnaast kan je prachtige wandelingen maken door bamboe wouden, over de Fansipan berg en langs inheemse dorpjes. Het is een prachtig gebied voor het ontdekken van de Vietnamese natuur en het maken van foto’s.

Demilitarized Zone (DMZ) van Vietnam

DMZ in Vietnam
In het midden van het land niet ver Noordelijk van de toeristische stad Hue ligt de DMZ. De Demilitarized Zone (DMZ), ook wel neutraal gebied, werd ingesteld in de Vietnam Oorlog tussen de vechtende partijen (het noorden gesteund door het Communisme en Zuiden door Amerika). Dit gebied heeft een litteken opgelopen door de vele bommen die erop zijn gedropt, er zijn namelijk meer bommen gevallen dan in de gehele tweede wereldoorlog. Daarnaast vind je hier veel ondergrondse tunnel-stelsels en natuurlijk oude oorlogsvoertuigen. Rondom de DMZ proef je vooral de geschiedenis van een door oorlog verscheurd land. Het laat je even stilstaan bij de realiteit en laat zeker een indruk op je achter.

Hang Son Doong grot

Hang Son Doong grot
De Hang Son Doong grot is de grootste ter wereld en laat maar weer even zien dat Moeder Natuur de grootste kunstenaar van ons allemaal is. De grot is ongeveer 5 kilometer diep wat natuurlijk niet heel erg lang is maar de totale omvang van de gigantische grotten haalt op sommige plekken een hoogte van 200 meter en 150 meter breed. Gigantisch! Een unieke akoestiek en geologisch wonder maken de Hang Son Doong grot tot de topper onder de bezienswaardigheden. Het is één van de nieuwste bezienswaardigheden van Vietnam omdat de grot eerst gesloten was voor publiek.

Missen we bezienswaardigheden uit Vietnam?

Denk jij dat we bezienswaardigheden uit Vietnam missen in ons artikel? Zoals bijvoorbeeld de stad Hue (niet bijzonder als je het ons vraagt) laat het ons dan weten zodat we misschien nog een aantal onontdekte plekken van Vietnam kunnen toevoegen.