Phang Nga Phuket in Thailand

Is het Phuket of een verlengstuk van Spanje?

Phuket is veruit het grootste en meest bezochte eiland van Thailand. Het eiland heeft prachtige stranden en vooral veel uitgaansgelegenheden waar een hoop verschillende soorten toeristen op afkomen. Phuket is officieel een provincie van Thailand sinds 1933. Doordat het eiland gunstig gelegen is, werd het vroeger gebruikt als handelspost door onder andere de Nederlanders, maar ook Engelsen en Fransen. Het eiland heeft daardoor ook nog een aantal herenhuizen in koloniale stijl. Deze vindt je voornamelijk in de hoofdstad Phuket stad en doen denken aan een Spaanse stad.

Waarom op vakantie naar Phuket?

Stranden van Phuket
Phuket is een groot eiland en heeft daarom ook verschillende leuke bezienswaardigheden. Van oude huizen tot genoeg natuur voor natuurliefhebbers zoals de watervallen die absoluut niet overgeslagen mogen worden. Het oude centrum van Phuket stad staat vol met een hoop herenhuizen. De meeste kun je van een afstand bekijken, maar enkelen kun je ook van binnen bezichtigen. De herenhuizen hebben binnenin een prachtige authentieke koloniale stijl met toch wel een Aziatisch tintje. Erg leuk om wat te leren over de geschiedenis van het eiland. Een andere top bezienswaardigheid is de 3 Bay View Point. Dit is een uitzichtpunt over drie mooie stranden van Phuket met daarnaast een hoop gebergte en huizen. Het is wel een stukje lopen, maar het uitzicht is het absoluut waard. Phuket heeft meerdere ‘view points’, maar 3 Bay View Point is absoluut de mooiste. Het kan wel eens druk zijn op de top, omdat uiteraard meerdere mensen weten van dit geweldige uitzicht! Maar er is nog meer zoals The Big Boeddha, Watervallen, Phang Nga Baai, uitgaan en tropische stranden. Meer mooie stranden? Bezoek dan eens het eiland Koh Lanta.

The Big Boeddha of Phuket

Big Boeddha van Phuket
The Big Boeddha of Phuket is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. Het Boeddha standbeeld is ruim 45 meter hoog en je kunt het van grote afstand al zien. Het standbeeld is gemakkelijk te bereiken vanaf de hoofdrondweg van Phuket. Het Boeddhabeeld is gemaakt van gewapend beton, met een laag Birmaanse wit marmer. Als de zon schijnt dan glimt het standbeeld prachtig. Ga er dus heen op een mooie zonnige dag! Bovendien is het uitzicht bij het Boeddhabeeld ronduit prachtig. In de omgeving is ook nog een kleiner Boeddhabeeld van goud te vinden. Ook deze wordt drukbezocht want op een gemiddelde dag komen ongeveer 1000 mensen het beeld bezichtigen. Je doet er daarom goed aan om er zo vroeg mogelijk heen te gaan, dan kun je de drukte vermijden. Meer Boeddha beelden zien? Bangkok telt ook enkele noemenswaardige!

De watervallen Bang Pae en Tonsai Waterfall

De grootste watervallen van Thailand bevinden zich op Phuket, om precies te zijn in het oosten van het eiland. De Bang Pae is de grootste waterval en daarna de Tonsai Waterfall. Beide zijn gelegen in het Bang Pae Nationaal park, de entree hiervoor is 200 baht. Naast deze watervallen vind je ook nog diverse kleinere watervallen die erg mooi zijn. Ben je nieuwsgierig naar nog meer prachtige waterpartijen? Neem dan eens een kijkje naar deze prachtige wateren van de aarde.

Phang Nga Baai

Phuket eiland Thailand
Phang Nga Baai is het absolute pareltje van Phuket. De kustlijn is ontzettend prachtig en veel mensen gaan daarom ook per kajak op hun gemak langs de kustlijn om deze te bewonderen. Vanaf een kajak heb je namelijk een prachtig uitzicht over zowel het water als de kustlijn. Bovendien vind je diverse kleine, onbewoond eilandjes rondom deze baai die je per kajak gemakkelijk kan bezoeken. Snorkelen, zwemmen en duiken zijn hier echt een aanrader. Het kan er soms wel erg druk zijn maar de baai is relatief groot. Naast de Phang Nga Baai zijn er nog meer mooie stranden op Phuket. Zo is het Patong strand, onder westerse toeristen, veruit het populairste strand op Phuket. Als je niet van drukte houdt, is dit waarschijnlijk geen geschikt strand voor jou. Een rustiger strand is Karon Beach, maar ook dit strand lijkt steeds meer bezocht te worden door toeristen. Je kunt haast wel stellen dat Phuket een westers verlengstuk van Spanje is geworden. En dat is erg jammer want het eiland is echt prachtig als je om de vele toeristen heen kan kijken.

Duiken op Phuket

Phuket wordt gezien als een van de beste plekken in Thailand waar je kunt (leren) duiken. Je kunt hier eventueel ook je duikbrevet (PADI) of Advanced behalen. Rondom Patong vind je diverse duikcentra waar je duikspullen kunt huren en/of duiklessen kunt nemen. Naast duiken kun je hier ook prima snorkelen. Als je net als ons ook van duiken houdt, dan moet je absoluut even stoppen bij de Similan eilanden. Men ziet dit als een van de mooiste duikbestemmingen van Thailand en deze eilanden zijn gemakkelijk te bereiken vanaf Phuket.

Uitgaan op Phuket

Het uitgaansleven op Phuket bevindt zich vooral op Patong Beach en Bangla Road nabij Phuket City. Overdag is Patong Beach een ontzettend drukbezocht strand en in de avond is dit eigenlijk niet anders. Het strand wordt omgetoverd tot een waar uitgaansparadijs vergelijkbaar met Haad Rin Koh Phangan waar de full moon party altijd is. Bij Bangla Road vind je vooral veel bars en andere uitgaansgelegenheden. De meeste bars zijn openluchtbars, maar je vind er ook verscheidene overdekte discotheken met airco.

Wist je dat..? Er wonen ruim 500.000 mensen op Phuket, waarvan ongeveer 20% buitenlanders zijn.

Overnachten in Phuket

Overnachten in Phuket kan in allerlei vormen en maten. Zo zijn er grote luxe resorts en hotels, maar ook goedkope kleine guest houses en hostels. Overnachten bij kustplekken is over het algemeen een stuk duurder dan landinwaarts. Landinwaarts kun je voor een paar euro per nacht overnachten in een guest house, terwijl het aan de kust een stuk duurder is. Je kunt een accommodatie prima ter plekke boeken want meestal is er genoeg beschikbaar. Wij kunnen je in Phuket City het hotel The Memory at On On Hotel aanraden! Fantastische locatie en prachtig koloniaal gebouw met mooie slaapkamers voor een leuke prijs.

Reizen vanaf Bangkok naar Phuket

Phuket heeft een relatief druk Internationaal vliegveld (Phuket International Airport (HKT)). Er vertrekken veel vluchten per dag naar alle uithoeken van de wereld en naar andere plaatsen in Thailand. Denk hierbij aan Bangkok, Chiang Mai, Ayutthaya, Pattaya en Koh Samui. Ook zijn er diverse buitenlandse vluchten naar onder andere Moskou, Amsterdam, Dubai, Maleisië, Singapore en meer. Als je niet wilt vliegen, kun je ook prima de bus pakken. Dit is vaak goedkoper, maar het duurt ook een stuk langer. Een busreis vanaf Bangkok naar Phuket duurt ongeveer 12 uur, terwijl een vliegreis ongeveer een uur duurt.

Doorreizen naar Koh Phi Phi

Phuket is ook populair als doorreis-bestemming naar het (ooit) prachtige eiland Koh Phi Phi. Er gaat driemaal per dag een boot naar het buureiland die ongeveer te bereiken is binnen 1,5 uur tijd met een grote boot. Je kunt ook een speedboot boeken, die je binnen een half uur naar het eiland brengt voor meer geld. De speedboat is overigens niet voor mensen die geen zeebenen hebben, omdat de hoge golven nog wel eens voor een stootje zorgen.