Tiger Cave Tempel in Krabi

Krabi is een doorreis oord voor de Zuid-Thaise eilanden

Krabi is een kleine provincie in het zuiden van Thailand. Het grote pluspunt van Krabi is dat het ontzettend veel mooie stranden heeft. Het is hier doorgaans ook zonniger dan in de rest van Thailand en de zee is daardoor heerlijk op temperatuur. Krabi is daarom ook ontzettend populair onder toeristen. Naast de mooie stranden vind je in deze provincie ook mooie gebergten, rotsen, grotten, watervallen en oerwouden.

Krabi Town en omgeving

Krabi Town
Krabi is een klein stadje, waar je je niet al te veel bij voor moet stellen. Er zijn een hoop reisbureaus die je aan tickets kunnen helpen naar Koh Phi Phi, je hebt er een aantal winkels en je kunt er goedkoop overnachten. Daarnaast heeft Krabi heeft niet erg veel bezienswaardigheden, maar enkele zijn wel de moeite waard. De avondmarkten (night markets) en de Tiger Cave Tempel zijn absoluut leuk om te bekijken. Je kunt Krabi daarom ook wel in een dag bekijken. Krabi heeft twee avondmarkten waar je in de avond terecht kunt. Je kunt hier tegen zeer scherpe tarieven genieten van het lokale Thaise eten. Naast het Thaise eten kun je hier ook veel Italiaans eten krijgen, zoals pasta’s en pizza’s. De andere bezienswaardigheid is de Tiger Cave Tempel ligt op slechts een paar kilometer afstand van Krabi Town. Het is een van de heiligste tempels van Thailand. Vroeger werden de grotten eromheen daadwerkelijk bewoond door tijgers. Daar heeft de tempel haar naam aan te danken. Inmiddels wonen de tijgers er niet meer en worden de grotten gebruikt als meditatieruimte door de monniken. Bovenop de grotten staat een enorm Boeddhabeeld. Als je het Boeddhabeeld wilt bekijken, zal je wel een beetje moeite moeten doen. De trap telt namelijk maar liefst 1,237 treden. Je bent ongeveer een uurtje onderweg naar de top. Als je eenmaal boven bent, was het lopen wel de moeite waard: je hebt een prachtig uitzicht over de jungle. Je kunt de Tiger Cave Tempel het beste op het einde van de dag bekijken. Er is dan namelijk minder zon, waardoor het lopen wat minder zwaar is en de zonsondergang is dan ronduit prachtig!

Khao Phanom Bencha national park

Khao Phanom Bencha Nationaal Park
Als je toch langer blijft dan een dag, kun je een dag uittrekken voor het Khao Phanom Bencha National park. Dit ligt op zo’n 25 kilometer afstand van Krabi Town. Je kunt het park bereiken door een brommer te huren of via een reisbureau een tour boeken in de stad. Een brommer heeft de voorkeur, omdat je dan langs ontzettend veel gave plekjes komt. De natuur is prachtig! Eenmaal aangekomen in het park betaal je een kleine entreeprijs. In het park vind je prachtige boomsoorten en merkwaardige rotsen (check hier meer merkwaardige rotsen). Bovendien vind je er diverse mooie watervallen. In het park vind je ook diverse diersoorten, waaronder vlinders en hagedissen. Bekijk ook eens het Similan National Park in Thailand.

Wist je dat… alhoewel de Tiger Cave Tempel gratis te bezoeken is, wordt een donatie flink op prijs gesteld door de lokale bevolking. Zo toon je respect naar de Thai.

Stranden & uitgaan

Krabi Thailand strand
Ao Nang is één van de populairste stranden van Krabi. Het is gunstig gelegen, omdat het vlakbij de hoofdstad Krabi Town ligt. Naast het strand is er echter niet veel te beleven, dus veel mensen reizen vanaf hier naar het populaire eiland Koh Phi Phi. Dit eiland is een pareltje met witte strandzanden en azuurblauw water maar ook een hoop toeristen. Koh Phi Phi is wel prijziger dan het vasteland in Krabi. Enkele andere mooie stranden in Krabi zijn Hat Ton Sai en Hat Rai Leh die niet ver van Krabi Town liggen. In het toeristische gedeelte van Krabi Town heb je meerdere bars en restaurants. Soms is er live muziek. Je kunt het uitgaansleven hier goed vergelijken met het uitgaansleven in Phuket alleen dan op veel kleinere schaal natuurlijk.

Overnachten en reizen naar Krabi

De meeste mensen overnachten slechts maar een nacht in Krabi. Krabi zelf is relatief rustig vergeleken met de omringende eilanden die eigenlijk veel mooier zijn. Toch kun je hier prima een nachtje verblijven. Er zijn diverse hotels, maar ook een hoop guest houses te vinden. Je kunt relatief goedkoop een accommodatie boeken ter plekke. Maar de meeste mensen gebruiken Krabi als doorreis oord voor de Zuid-Thaise eilanden. Krabi heeft een klein vliegveld die rechtstreeks van en naar Bangkok vliegt. Ook faciliteert de luchthaven vliegreizen naar het buitenland, waaronder Maleisië en Singapore. Vanaf Bangkok ben je iets minder dan een uur onderweg, dus het vliegtuig is een prima optie. Binnenlandse vluchten zijn vrij goedkoop en daardoor een erg populaire vorm van reizen. Je kunt Krabi ook bereiken per minibus of bus. Dit duurt wel een stuk langer dan vliegen, maar het is ook goedkoper.