Top 10 reistips

Top 10 gouden reistips

Iedereen kraamt altijd maar reistips uit over het internet die eigenlijk vanzelfsprekend zijn. Toch zijn er nog enkele tips die je misschien nog nooit hebt gehoord maar wel erg handig zijn. Omdat wij vaak op reis gaan zijn deze onbekende reistips voor ons al vanzelfsprekend geworden. Nu delen we ze met jou!

Tien onbekende reistips

Hieronder volgen onze tien geheime reistips die bijna niemand weet maar wel veel geld kunnen besparen of het leven een stukje eenvoudiger kunnen maken. Ze zijn toepasbaar in alle verre landen en maken geen onderscheid tussen Azië of Midden Amerika. Eigenlijk kan je ze ook in Europa toepassen maar daar gaan we niet zo vaak heen op vakantie!

Inentingen worden vaak vergoed door de reisverzekering

Vaccinatie vergoeding reisverzekeringVaccinaties of inentingen moet je bijna voor elke verre reis halen, helaas. Soms pijnlijk en soms vooral pijnlijk voor je portemonnee. De prikken kan je meestal halen bij de GGD of een reiskliniek van bijvoorbeeld KLM. Maar wat ze je meestal niet vertellen is dat reisverzekeringen vaak de vaccinaties vergoeden. Helaas moet je hiervoor wel naar klinieken die de reisverzekering heeft geselecteerd. Maar ach dit kan je soms al dik honderd euro besparen op je DTP of Hepatitis A of B vaccinatie. Voor meer informatie over reisverzekeringen en de beschikbare modules kun je terecht op Wijzerovergeld.nl.

Wist je dit al? Wanneer je een prik heb gehaald kan deze vaak pijn gaan doen en zelfs spierpijn geven de volgende dag. Dit kan je voorkomen door de plek van de inenting goed te masseren en veel water te drinken.

De perfecte manier van kleding opvouwen

Kleding opvouwenKleding opvouwen is nog niet zo makkelijk. Natuurlijk kan je alles netjes opvouwen of in je rugzak proppen. Maar wil je niet het maximale uit de opbergruimte van je backpack halen? Dan moet je als volgt vouwen; rol T-shirts, broeken en ondergoed op tot mooie ronde cilinders, hierdoor kan je makkelijk stapelen en lastige hoekjes in de rugzak vullen. Door je kleding op te rollen blijft het namelijk compact, kreukelt het niet en houd je ruimte over voor andere dingen. Wil je weten hoe je het gewicht in de rugzak moet verdelen voor optimale stabiliteit? Lees dan hier verder.

Boek alleen sterren accommodaties

Nu denk je vast dit kost veel te veel geld! Incorrect. Met het boeken van sterren accommodaties bedoelen wij de hotels, hostels, B&B, appartementen en lodges die de hoogste waarderingen krijgen op websites zoals hostelworld.com of booking.com. Hiervan weet je namelijk 100% zeker dat de accommodatie betrouwbaar en goed is. Daarnaast vind je hier de feestjes en alle leuke mensen! Sla andere accommodaties over als je zeker geen zin hebt in gezeur tijdens je vakantie. Dit is echt een gouden reistip voor backpackers!

Het goedkoopste vervoersmiddel is de…

Zo onverwacht leuk als landen in Azië of Midden Amerika kunnen zijn zo is ook het prijsverschil in vervoer flink onvoorspelbaar. Denk je goedkoop uit te zijn met een nachttrein dan gaat er ineens ook een minivan voor nog minder en sneller naar de plek van bestemming. Toch kunnen wij je adviseren om vooral vluchten in de gaten te houden. Binnenlandse vliegtickets zijn namelijk spotgoedkoop! Wij hebben al meerdere malen een nachtbus kunnen ontwijken voor een goedkoper vliegticket te boeken, hoe gaaf is dat! Check daarom altijd even over er geen vluchten gaan naar de plek van bestemming. Deze reistip kan een hoop tijd en geld besparen! Lees hier meer over het goedkoopste vliegticket boeken of een handig vliegticket prijsalarm bij Skyscanner instellen.

Welke schoenen neem ik mee op reis?

Welke schoenen op reis meenemen?De meest voorkomende fout van de gemiddelde beginnende backpacker is het schoenen dilemma. Welke schoenen ga ik meenemen op vakantie? Ik ga backpacken dus zal wel bergschoenen of echte hikingboots nodig hebben. We zullen het fabeltje maar gelijk doorbreken want dit is natuurlijk totale onzin. Je gaat geen ongerept terrein bewandelen of de Himalaya in dus waarom megazware turbo bergschoenen meenemen? Ons advies; neem twee paar stevige sportschoenen mee voor de dagtrips en het uitgaan. Daarbij een set slippers en dat is meer dan genoeg!

Corruptie blijft lastig, maar niet met onze tips

corruptie tegengaan in Azië en midden Amerika
Helaas is corruptie nog een dagelijkse bezigheid van veel agenten en overheidsfunctionarissen in Midden Amerika of Azië. Hoe ga je nu precies om met corruptie? Lastig! Grote kans dat je niet wegkomt zonder geld te betalen. Vervelend maar niet heel erg aangezien de meeste corrupte agenten al blij zijn met enkele euro’s. Tenzij, je natuurlijk jouw portemonnee opent en de flappen van het lokale geld eruit springen. Dan willen ze vaak meer zien, veel meer! Voorkom dit en zorg dat er nooit teveel geld in één keer in je portemonnee zit. Hierdoor beperk je de financiële schade en is het mogelijk om rustig verder te gaan met vakantievieren. Niks misdaan stap dan nooit in een politieauto en weiger glashard om te hoge boetes te betalen, uiteindelijk geven ze meestal op en nemen ze genoeg met minder of niks. Want net als in Nederland hebben daadwerkelijk bewijs nodig om je te berechten. Blijf sowieso altijd rustig en raak nooit in paniek.

Hoe omzeil je de Great Firewall of China?

Facebook en Twitter gebruiken op rondreis door China? Wat dacht je van Google? Of even naar Youtube kijken? Helaas The Great Firewall of China van de Chinese overheid blokkeert al deze websites. Gelukkig kan je deze gemakkelijk omzeilen met onze cybertips. Je kan de firewall omzeilen via een VPN, Proxy of Tor Browser. Hoe dit precies in zijn werk gaat kan je hier lezen.

Foto van je bagage

Foto van backpack of bagage makenMaak voor de rondreis een foto van jezelf met je backpack of andere bagage. Stuur deze foto naar je email zodat hij overal beschikbaar is. Daarnaast is het handig om de foto op je camera of mobiel te houden. Waarom? Omdat backpacks en koffers heel vaak kwijtraken tijdens vluchten. Vaak ligt de rugzak gewoon op het vliegveld waar je bent. Door de foto kan je bewijzen welke het is en weten de medewerkers van het vliegveld precies welke ze moeten zoeken. Nu hoeven ze niet alle naamkaartjes langs en alleen maar naar jouw rugzak te zoeken! Simpelste lifesaving reistip ever!

Kopie maken van je paspoort, pinpas en verzekeringspasje

Maak een kopie van je paspoort, pinpas en verzekeringspasjes. Mail deze naar jezelf maar print ze ook uit. Op deze manier heb je altijd een backup die de meeste hotels en hostels best even voor je willen uitprinten. Daarnaast hoef je nooit je paspoort af te geven bij een accommodatie omdat je gelijk een kopie kan afgeven. Play it safe play it cool! Weet je trouwens wat je moet doen als je paspoort gestolen is?

Sneak peak van je volgende destination?

Wil je een sneakpeak van de huidige situatie in de volgende vakantie reisbestemming? Gebruik dan instagram en zoek op hashtags met de plaatsnaam, bezienswaardigheid of het strand erin. Je vindt meestal gigantisch veel recent fotomateriaal dat je een goed beeld geeft van het weer of de omgeving kan geven. Erg handig voor als je twijfelt! Check onze Instagram trouwens hierzo!

Nog meer reistips nodig?

Kan je geen genoeg krijgen van onze reistips dan kan je er op onze website nog best wel wat vinden! Bijvoorbeeld een handige checklist voor backpacken of een grappig lijst met first world problems in Azië. Weet jij er nog meer?