Het goedkoopste vliegticket

Het goedkoopste vliegticket

Voordat je vakantie kan beginnen moet je eerst weer de helse zoektocht naar het goedkoopste vliegticket doorstaan. Het vliegticket moet precies in je vakantieperiode beschikbaar zijn, natuurlijk ook normale vluchttijden zonder 100 transfers en zo goedkoop mogelijk! Maar hoe vind je nu eigenlijk het goedkoopste vliegticket? Wij hebben door de jaren heen een aantal trucjes geleerd waardoor het zoeken van een vliegticket naar je vakantiebestemming een stuk gemakkelijker is geworden. Het is geen logisch of makkelijk proces omdat de prijzen van vluchten dagelijks fluctueren waardoor er soms gigantische prijsverschillen in zitten, let hier dus op.

Top 3 vliegticket aanbieders

  1. Skyscanner.nl –> by far the beste
  2. WTC.nl – World Ticket Center
  3. TUI.nl

Budget vliegtickets

Tips voor het zoeken van vliegtickets

We hebben een aantal tips op een rij gezet waarmee je zeker gaat slagen in het vinden van een goedkoop vliegticket. Deze tips gelden vooral voor vluchten buiten Europa richting Azië en Midden Amerika. Maar toch kunnen sommige regeltjes ook voor vluchten binnen Europa worden toegepast.

Tip 1: Kies je vakantieperiode

Om het beste en goedkoopste vliegticket te vinden kan je het beste beginnen met het bekijken van je vakantieperiode. Naar onze ervaring zijn vliegtickets een stuk goedkoper in het voorjaar tussen februari en april en najaar tussen oktober en november. De duurste maanden zijn juni, juli, augustus en december. Heb je daarom de kans om buiten het vakantieseizoen te gaan dan kan je aanzienlijk besparen op de prijs van je vliegticket!

Tip 2: Vluchten op verschillende dagen

Bekijk goed de vluchten die vertrekken op dagen als dinsdag, woensdag of donderdag (werkt ook goed bij Europese vluchten). Deze vluchten zijn vaak goedkoper omdat veel mensen rond het weekend willen vliegen. Vooral op korte vluchten (als je bijvoorbeeld een transfer hebt vlak voor je eindbestemming) kan dit aanzienlijk in de prijs schelen.

Tip 3: Vergelijk vliegtickets websites

Tegenwoordig zijn er gigantisch veel websites die vliegtickets aanbieden van verschillende vliegtuigmaatschappijen. Wat wij vaak doen is starten bij SkyScanner om zo een indruk te krijgen van wanneer de goedkoopste periode is. De resultaten wijken vaak af van de realiteit maar geven je wel een globaal beeld. Hierdoor kan je makkelijk op een andere website zoeken naar een goedkoop ticket. Meestal kan je op een vliegticketwebsite de functie aanvinken dat je flexibele reisdata hebt. Hierdoor krijg je een mooi overzicht van alle vluchten op en rondom je ingevoerde vertrekdata. Zo kan je mooi de goedkoopste vlucht eruit pikken.

Vliegtickets

Tip 4: Kortingsacties

Vliegtickets verkopers zijn dol op kortingsacties om zo meer mensen te lokken naar hun website. Bekijk daarom voordat je definitief boekt even hun Facebook pagina of actiepagina op de website zodat je dat beetje extra korting nog even mee kan pakken.

Tip 5: Transfers zijn goedkoper

Soms zijn vluchten met een transfer die je los van elkaar boekt een stuk goedkoper. Wij zijn een keer op zoek gegaan naar vliegtickets voor Cancun vanuit Schiphol. De periode was tussen juli en augustus waardoor de prijzen sky high waren rond de 1200 Euro voor een retourvlucht. Uiteindelijk hebben we een vlucht naar Atlanta (US) geboekt voor 700 Euro en toen vanaf Atlanta naar Cancun voor 200 Euro. Door beide vluchten los te boeken hebben we even 300 euro bespaard! Het enige probleem dat zich kan voordoen is als de eerste vlucht vertraagd is en je haalt de tweede niet. Je krijgt dan geen vergoeding van de luchtvaartmaatschappijen, maar ach voor 300 Euro besparing is het wel een gokje waard. Daarnaast kan je waarschijnlijk voor minder dan 300 Euro nog een vlucht dezelfde dag boeken naar je eindbestemming!

Tip 6: Compenseer CO2 uitstoot met een Greenseat

Greenseat vliegticketBackpacken in een ver land en genieten van de wereld dat is je doel, maar dat die reis ook negatieve gevolgen heeft voor het klimaat daar sta je vaak niet bij stil. Een vlucht naar de andere kant van de wereld zoals Colombia, Mexico of China duurt al snel meer dan 12 uur. Tijdens deze vlucht stoot het vliegtuig een hoop CO2 uit dat het milieu schaad. Met Greenseat kan jij de CO2-uitstoot van jouw reis te compenseren door huishoudens in ontwikkelingslanden toegang te geven tot duurzame energie. Hierdoor compenseer je jouw CO2 uitstoot en zorg je voor verbetering van de leefomstandigheden van lokale families in ontwikkelingslanden. Compenseer daarom je vliegticket via GreenSeat, hierdoor reis je op een groene stoel en help je de wereld een stukje gezonder te maken! Kijk voor meer informatie op greenseat.nl.

Mythes over vliegtickets

Dat vliegticket aanbieders hun prijzen aanpassen aan de hand van internet cookies is onzin! Dit mag al sinds meerdere jaren niet meer en is verboden in de Nederlandse wet. Elke prijs van het vliegticket is exact hetzelfde op elke website aangezien deze rechtstreeks bij de vliegtuigmaatschappij wordt opgevraagd. De enige variatie die je hebt zijn de extra kosten zoals boekingskosten en andere bijkomende verzonnen kosten. Daarnaast is de prijs van het vliegticket natuurlijk wel afhankelijk van de drukte van de vlucht en het seizoen. Hoe drukker hoe duurder! Ze voorspelling dit aan de hand van het aantal boekingen van voorgaande jaren. Wat wel kan gebeuren is dat vliegmaatschappijen opeens een vliegtuig extra inzetten, dan daalt de prijs ineens massive. Hierdoor verschillen de vluchtprijzen meestal op doordeweekse dagen omdat z’n extra vliegtuig vaak midden in de week wordt toegevoegd. Maakt het daarom uit wanneer je boekt? Nee, het is een kwestie van geluk en meerdere dagen bekijken, als het vliegticket goedkoper dan gemiddeld is dan moet je snel boeken want er is dan een vlucht bijgekomen! Daarnaast kan je het beste speciale acties afwachten van ticketresellers! Zoals de kortingen en codes die ze vaak via Facebook of andere social media delen! Daar krijg je een vliegticket meestal voor onder de verkoopsprijs en levert de boekingdienst er geld op in!

Naast een goedkoop vliegticket is het via Rentalcars.com mogelijk om goedkoop een auto te huren!

Wij boeken graag bij…

Wij boeken onzen vluchten meestal bij Skyscanner.nl omdat deze vliegticket reseller eerlijke prijzen hanteert en een ruime keuze uit vliegmaatschappijen aanbieden. Daarbij verlenen ze een goede service en aftersales waardoor je zonder zorgen op reis kan gaan.

Tip: Check binnenlandse vluchten

In veel landen zijn binnenlandse vluchten vaak goedkoper dan een bus of treinreis. Het is ons gelukt in de landen China,Colombia en Vietnam! We hebben in deze landen enkele Euro’s en een hoop tijd bespaard door een binnenlandse vlucht te boeken. Altijd genieten als je dan op een bestemming helemaal fris aankomt zonder slaaptekort dat je anders hebt gekregen in de nachtbus! Je kan ook vanaf vliegveld Eindhoven vliegen naar Europese steden. Dit scheelt vaak ook in de kosten. Parkeren Eindhoven Airport is gemakkelijk en snel geregeld online.