Backpacker problemen Azie

First world problems voor backpackers in Azië

Azië is tegenwoordig de Spring Break bestemming voor Nederlanders! We noemen het Azië maar eigenlijk bedoelen we alleen de big four, namelijk Thailand, Cambodja, Laos en Vietnam. Want het is in deze landen verschrikkelijk makkelijk om douanestempels in je paspoort te verzamelen dankzij de uitstekende verbindingen over het land. Daarnaast kan je eigenlijk de beste feestjes vinden in de big four. Ontsnappen naar Azië brengt wel enkele problemen met zich mee waar elke backpacker mee te maken gaat krijgen.

25 reisproblemen die jij 100% begrijpt

Vijfentwintig verschrikkelijke problemen waar jij als ontdekkingsreiziger en Azië fanaat tegenaan gaat lopen. Sommige zijn grappig, andere zijn om te huilen en helaas toch echt de waarheid.

1. Snel, snel, snel je visum verloopt!

Snel mijn visum verlengen
Schiet op je moet snel het land uit, want je visum van 30 dagen is alweer bijna verlopen! Maarrr ik heb alleen Khaosan Road en de eilanden Ko Phangan en Ko Tao gezien! Dan maar even Cambodja aantikken om vervolgens weer 30 dagen verder te feesten in Thailand ehh.. Khoasan Road.

2. Zijn dit niet dezelfde tempels als in….

Lijken al die tempels niet op elkaar? Mag ik dit wel zeggen? Hoeveel moet ik er bezoeken zodat ik geen cultuurbarbaar lijk? Jaja in Azië aka Thailand, Cambodja, Laos en Vietnam vind je ongeveer 80.000 oude/nieuwe tempels waarvan je er zeker 10% moet bezoeken wil je niet de status cultuurbarbaar vergaren. Grapje, dit zijn de beste tempels; Wat Arun (Bangkok, Thailand), Tempels van Ayutthaya (Thailand), Wat Rong Khun (Witte tempel, Chiang Rai Thailand), Angkor Wat (MUST GO, Siem Riep, Cambodja), That Luang (Vientiane, Laos), Buddha Park Xieng Khuan (Vientiane, Laos) en geen enkele in Vietnam (iemand die het tegendeel beweert jokt).

3. Sjaggelaar, sjaggelaar ik ben een sjaggelaar

Afdingen en onderhandelen in Azie
Sjaggelaar spelen bij elke taxi of tuk tuk rit want de kans is groot dat je de hoofdprijs moet betalen terwijl dat je toch al snel €0,50 goedkoper uit kan zijn! Toch vertrouw ik geen enkele Aziaat die mij een goedkoop ritje aan wil bieden…

4. Vertrouw ik de reisleider wel?

Tubing in Laos
Lekker de rivier af met een opgeblazen rubberen band. Mmm die rivier ziet er wel erg bruin, ruw en ruig uit maar de lokale gids van “Van Vieng’s Tubing” zegt “Go Go is OK” en met een beetje extra bier durf ik alles… springen maar! Wees niet bang want die rotsen doen geen pijn als je erop springt!

5. Wow dat is een lekkere chick!

Ladyboy of lekkere chick?
Dat zeggen de Westerse jongens tot hun spijt iets te vaak in Azië. Misschien eerst maar eens op onderzoek uit want die adamsappel ziet er wel erg groot uit net als haar/zijn handen. Lets get lucky with a ladyboy 2night… never try never know!

6. “Too damn hot” laten we in-checken

Elke keer als je uit de airco zone van de bus/trein stapt, na een slopende reis van 50 jaar, is het weer zo verdraaid vochtig en warm. We kunnen daarom niet verder lopen en moeten wel inchecken in het eerste de beste hostel wat minstens drie keer de normale prijs rekent en helemaal niet schoon is. Gelukkig hebben ze er airco en helpt de zweetplek op mijn rug van de backpack me afkoelen.

7. Dames lees Fifty shades of Grey!

Fifty shades of grey backpackers
Dames die het boek Fifty Shades of Grey lezen tijdens hun reizen in Azië krijgen 236% meer aandacht van mannelijke backpackers. Dit is wetenschappelijk bewezen door de backpackers van Azië. Bereid je daarom voor dames, want Mr. Grey (manly backpacker) will see you now.

8. Weer door de douane, heb ik niks illegaals bij me?

Wiet in backpack bij douane
Misschien moet ik nog een keer extra checken of niemand iets illegaals (drugs) in mijn backpack heeft gestopt. Je weet het nooit zeker met al die vreemde figuren in dit land! Ow, shit, nu kijkt de douane ambtenaar naar me… kijk naar de grond, naar de GROND! Ik heb niks bij me, echt niet meneer de douanier, want wiet roken is legaal in Nederland en daarom zou ik het nooit doen in Azië.

9. McDonalds, dat eet ik nooit!

Hamburgers eten in Azië
Rijst, rijst, noedels, rijst, rijst, noedels aaah geef mij nu een hamburger zoals thuis! Snel opeten want anders lijk ik op z’n cultuurbarbaar die geen verstand heeft van de lokale haute cuisine. Toch lekker dat Nederlandse fastfood in Azië.

10. Nadorst zonder drinkwater

Nadorst in Azie
Shit! Weer vergeten drinkwater te kopen gisteravond… nu verdroog ik vast in bed want mijn kater is te erg om te bewegen en het kraanwater is niet bepaald helder van kleur.

11. Douche op blote voeten, bah!

Gaat die vieze backpacker hippie nu douche op zijn blote voeten? Wat onhygiënisch zeg! Die Aziatische badkamers zijn helemaal niet goed schoon en zitten vol met bacteriën die niet in een Nederlands zwembad te vinden zijn. HEY! Welke malloot heeft mijn slippers gestolen!

12. Waarom hebben ze geen Euro (€) in Azië?

Elke keer weer de valuta omrekenen naar Dollars of Euro’s, heel vervelend en meestal schiet ik erbij in. Hanteerde de Big Four maar de Euro dat zou het leven in Azië een stuk gemakkelijker maken. Daar komt nog bij dat ik hoofdpijn heb van de alcohol wat het omrekenen niet bevorderd!

13. Squats, squats, squats kom op nou!

Squatten op de wc
Tegenwoordig is het helemaal hip in de sportschool te gaan squatten. Vooral de dames zijn er fan van want dan krijgen ze natuurlijk mooie ronde billetjes. Wees niet bang want in bijna heel Azië kan je zonder de sportschool squats oefenen, meerdere malen per dag. Welcome to the poo holes.

14. Lopen of doodsangsten uitstaan?

Tuk tuk veiligheid
Gaan we vandaag 500 meter lopen naar het strand of doodsangsten uitstaan om het strand te bereiken? Dit is elke dag weer de prijsvraag als de tuk tuks ons verleiden met goedkope, snelle en roekeloze tripjes naar het strand.

15. Laten we off the beaten track gaan

Helaas, de Big Four landen van Azië leven van het toerisme. Hierdoor is elke uithoek van het land zeer goed bereisbaar. Wil je toch semi-onontdekte plekjes bezoeken? Dit zijn ze; nada, nopes, niks en nergens.

16. Maandag is stapavond toch? Di, Wo, Do, Vr, Za en Zo ook!

Elke avond stappen
Ik moet elke dag uitgaan en alcohol drinken. Ik zie daarnaast niks van het land maar gelukkig mis ik niks van de fantastische nachtactiviteiten. Hup, hup laten we gaan want straks loop ik mijn vakantieliefde of kater mis!

17. Hij blijft dicht bij je, plakt aan je en maakt je nat!

Het zit om je middel gebonden, maakt je zweterig dankzij het vochtige klimaat en geeft je een veilig gevoel! Nee het is niet de prins met een backpack dames maar een fancy fanny pack met je paspoort en geld erin. Nu worden al deze belangrijke spullen vast niet gestolen! WOW! Wat een Aziatische hotty en die flirt met mij? Hey ik had toch mijn geld en paspoort bij me?? Wat moet ik nu doen? HELP!

18. Goedkope kleren, schoenen, tierelantijntjes maar geen plek

Overal in Azië zie je prachtige en goedkope kleren, schoenen, armbandjes, sierraden, maatpakken en andere dingen die je absoluut nodig hebt. Maar je backpack zit propvol wat nu? Aanstampen maar!

19. Ik ben absoluut tegen dierenmishandeling!

Olifanten rijden Azie
Natuurlijk ben ik tegen dierenmishandeling! Wat denk je wel niet? Aaahw die lieve kleine olifantjes zijn zo schattig, ze lopen zo achter ons aan tijdens het olifantenritje. Toch vind ik de drugsverslaafde tijgers in Thailand veel leuker want kijk eens hoe stoer ik ben naast z’n machtig beest!

20. Oei mijn buik! TOILET TOILET!

Die knaken noedels soep was natuurlijk weer gemaakt zonder de hygiënische keukenstandaards van Nederland! Nu zit ik weer fijn aan de diarree en kan ik weer lachend rennen naar een gat in de grond met kans op WC papier! Als extraatje krijg je altijd een schone WC. Geen idee waar we het over hebben? Kijk hier maar eens (EIGEN RISICO).

21. Zelfde gesprek ander mens

Zelfde gesprek elke dag
Hallo, nieuwe gesprekspartner laten we een leuk gesprek voeren. Hallo nieuwe reiziger, laten we hetzelfde gesprek voeren. Hallo, zelfde gesprek. FIJN! Gelukkig is er morgen weer een nieuwe dag met nieuwe backpackers waartegen ik kan vertellen over mijn leven als astronaut met vliegangst!

22. Fijn om te weten waar je bent geweest

Wow wat een fantastisch verhaal ben je daar allemaal al geweest? Ik ook… en de rest van de groep ook, eigenlijk iedereen maar fijn dat je het ons weer laat weten. By the way je reistips zijn geniaal! Staan die ook niet in de Lonely Planet? Toch bedankt!

23. Wat een lief hondje

Wat een lief hondje die kan ik vast wel aaien want dat schuim uit ze bek komt vast door de warmte. Rabiës, rabiës, rabiës! Attaboy, attaboy.

24. Game of Thrones boeken

GoT boeken gestolen
Nee ik heb de GoT boeken serie nog niet uit en nee ik wil ook niet weten hoe het afloopt. Daarnaast heb ik het laatste deel nog nodig en staat het daar in de ruilboekenkast, dus blijf er vanaf want ik wil hem! F*ck! Wie heeft mijn GoT boek “A Dance with Dragons” gestolen?

25. Geopolitiek in een notendop

Natuurlijk weet ik alles van geopolitiek! Ik vind dat de corporaties minder macht moeten krijgen want ze controleren tegenwoordig alles. Daarnaast komt de schuldencrisis door corruptie bij overheden en uiteraard de corporaties. De politiek is ook een scam en Obama is lid van de Illuminatie. Toch? Doh.

26. Douche & WC

Altijd fijn z’n douche boven de WC pot! Want wie wil er nu niet een grote boodschap doen en douchen tegelijk? Beide los van elkaar is altijd heerlijk, in combinatie moet dit wel goddelijk zijn.

27. Waarom heeft iedereen schaafwonden in Azië?

Scooter rijden Azie
Wow deze scooters hebben geen begrenzer en kunnen makkelijk 120km/per uur! Gelukkig draag ik een korte broek en dophelm, nu ben ik volledig veilig.

De oplossing voor al deze problemen

Komen deze first world problems jou ook bekend voor? Gelukkig kan je de meeste counteren met onze 30 beste reistips! Helaas zal je met andere moeten leven in Azië. Maar ach je bent in een tropisch oord waar alles goedkoop is en er altijd wel een feestje te vinden is! Weet jij er nog meer? Over vervelende dingen die o zo waar zijn dat je er wel om kan huilen. Laat het ons dan weten via een leuke reactie en we voegen het onvermijdelijke Aziatische probleem toe aan de lijst!