Checklist backpacken

Checklist voor backpackers

Als je gaat backpacken moet je een aantal spullen niet vergeten zoals je onderbroeken en zonnebrand. Maar wat is nu echt handig om mee te nemen en wat kan je beter thuis laten? Wij hebben een korte checklist gemaakt voor backpackers. In tegenstelling tot de meeste websites laten wij alle onzin thuis.

Checklist backpack

Item Beschrijving
Aftersun Dit heb je zeker nodig om je lobsterskin te behandelen zodat je de volgende dag weer verder kan met het spelen van lobsterman/women op het strand.
Alcohol Niet in de drinkbare vorm maar voor medisch gebruik! Handig als je een wondje hebt die gedesinfecteerd moet worden.
Aspirine Tegen de katers en hoofdpijn van de zonnesteek.
Backpack Uiteraard niet je backpack vergeten anders kan je beter niet op vakantie gaan. Heb je nog geen backpack? Kijk dan eens op Travelbags.nl of Bol.com voor de nieuwste modellen.
Backpack beschermtas voor het vliegen Als je gaat vliegen is het handig om je backpack in een zak te doen die niet teveel touwen heeft. Hierdoor is de kans groter dat je backpack zonder schade op zijn bestemming komt.
Boek Leesvoer, zoals de Donald Duck of andere hoogwaardige literatuur.
Kopie paspoort Een kopie van je paspoort is altijd handig mocht je deze kwijtraken door diefstal.
Kopie verzekeringpas Zelfde beschrijving als kopie paspoort.
Kopie zorgpas Zelfde beschrijving als kopie paspoort.
Credit card Lekker oneindig pinnen met je credit card, merk je de schade pas als je thuis komt! Daarnaast accepteren de meeste hostels, bars en online booking agencies altijd wel een credit card.
Deet Dankzij deet heb je geen last van vervelende muggen! Althans die sneaky vliegende terroristen vinden altijd wel een plekje dat je vergeten bent om in te smeren.
Fototoestel + oplader Een fototoestel zonder oplader is net zo nuttig als een rechterschoen zonder linkerschoen.
Geld Een aantal losse Euro’s of Dollars is nooit onhandig wanneer je bijvoorbeeld een corrupte ambtenaar moet omkopen.
Haarspul Zodat je haar altijd goed zit op je verkenningstochten in de wijde wereld.
Handdoeken Een strandlaken en normale handdoek. Je kan voor een prikkie microfiber handdoeken kopen die snel drogen en klein verpakt zijn.
Ibuprofen Koorst? Wel nee joh met een Ibuprofen kan je er weer tegenaan.
Imodium Diarree? Neem dan geen Imodium! Dit verstopt de boel en de bacterie blijft in je. Toch is het soms handig om alles te verstoppen als je een lange busreis tegemoet gaat.
Inentingen paspoort Schijnt handig te zijn bij je te hebben? Zelf hebben wij het nog nooit gebruikt maar ambtenaren schijnen het soms random aan de grens te vragen.
Joggingbroek Sjappie of niet het zit heerlijk als je een busreis van 10 uur moet doorstaan.
Kleine rugzak Daypack voor je dagelijkse avonturen! Vind een uitgebreide selectie op Travelbags.nl of via Bol.com.
Korte/lange broeken Afhankelijk van je reis draag je meestal een lange of korte broek. Vergeet deze dus niet in te pakken! Voor warme landen is één lange broek meer dan genoeg.
Adreslabel rugzak Doe dit label niet aan de buitenkant van je rugzak, sommige dieven lopen op Schiphol rond te zoeken naar mensen die op vakantie gaan waarvan het adreslabel goed zichtbaar is. Stop het label gewoon in een voorzakje van je rugzak.
Lonely Planet Tot op heden naast het internet één van de fijnste reisgidsen. Vind ze allemaal voor de laagste prijs via de online boekwinkel Bol.com.
Mail een Kopie van je paspoort naar jezelf Kan je altijd een nieuwe kopie uitprinten op vakantie!
Medicijntasje Tasje voor je medicijnen zodat ze droog blijven en je altijd een extra pleister hebt om die vervelende schaafwonden van het scooter rijden te behandelen.
Camera Zonder camera geen foto’s om te laten zien aan het thuisfront!
Externe harde schijf Met een externe harde schijf van een paar Terabyte (1TB = 1000GB = veel foto’s) kan je oneindig plaatjes schieten. Vooral een SSD harde schijf is handig voor het reizen omdat deze tegen een shock kan. Op externehardeschijf.eu vind je een hoop mooie harde schijven tegen een goede prijs.
Geheugen SD cards camera Zonder geheugenkaartjes kan je alleen foto’s met je eigen geheugen maken. Leuk maar lastig als je deze wil laten zien aan familie en vrienden bij thuiskomst.
Nagelschaartje Die vervelende nagels blijven altijd maar groeien en groeien gelukkig heb je een nagelschaartje bij je!
Nekkussen Dit is goddelijk als je lange reizen in het vliegtuig of een zitbus moet maken.
Onderbroeken Uiteraard een schone onderbroek voor bijna elke dag. 😉
ORS Niet essentieel want je kan ook gewoon Coca Cola met zout mengen en dit drinken. Toch kan een zakje ORS je een mentale boost geven zoals de meeste medicijnen dit doen.
Paspoort Zonder je paspoort kom je bijna nergens.
Pinpas Vergeet je pinpas niet anders kan je op droge takjes gaan kauwen. Grapje, lees hier hoe je zonder pinpas toch nog prima kan reizen.
Plastic zakken Pak al je kleren per soort apart in een plastic zak. Zo kan je snel je tas in- en uitpakken! Daarnaast raakt niet alles door de war. Orde brengen in de chaos!
Scheerapparaat/scheermes Epic beard man of niet soms moet je toch echt wat dingen bijscheren.
Schoenen, 2 paar Twee paar is meestal voldoende. Voor de meeste landen heb je geen turbo bergschoenen nodig, denk dus goed na over wat je gaat doen. Bv. Een Mount Everest beklimmen of gewoon een wandeltocht door de bergen?
Schrift/noteblok Altijd handig om wat dingen in op te schrijven.
Shampoo Zodat je weer fris en fruitig kan uitgaan.
Slippers Flipperdeflipflop op blote voeten lopen is niet altijd even fris.
Sokken Voorkom stinkschoenen met sokken! Daarnaast doe je de medemens in de dorm een plezier.
T-shirts Toch wel belangrijk tenzij je alleen op het strand ligt in je zwembroek/bikini.
Tandenborstel Een frisse lach helpt je zo aan nieuwe vrienden voor een dag.
Tandpasta Lachen gaat meestal vanzelf, een frisse lach komt niet vanzelf.
Telefoon + oplader Stay connected, stay online, never away en maak iedereen jaloers met foto’s op Facebook. Bekijk hier de meest handige apps voor op reis en download ze voor je vertrek.
Tickets vliegtuig Meestal niet nodig maar sommige landen willen je geboekte retourvlucht uit het land zien. Heb je deze niet dan kan je een gierige bus of iets bij hun boeken voor de hoofdprijs. Boek trouwens vliegtickets voor de laagste prijs via Tix.nl.
Toilettas Handig voor je tandenborstel en tandpasta.
Vest Ga je naar warme landen dan is het nog steeds handig om een vest mee te nemen en jezelf te beschermen tegen bussen die zich voordoen als een plaatselijke Noordpool.
Vrienden Ga je met vrienden op vakantie vergeet deze dan niet, zou jammer zijn voor ze.
Wereldstekker Zeer handig omdat veel landen gare Franse stekkers gebruiken.
Zaklampje Zit ook op je mobiel als je een smartphone hebt. Anders verkoopt de Action of Lidl vast wel een klein lampje.
Zonnebrand factor SUNBLOCK Tegen je lobsterskin en andere enge ziektes.
Zonnebril Maakt iedereen een stuk cooler sinds de uitvinding ervan rond het jaar 1200.
Zorgverzekeringpas Altijd belangrijk om bij je te hebben mocht er iets gebeuren.
Zwembroek/bikini Zeer belangrijk als je wilt shine op het strand.

Wat heb je echt niet nodig in je backpack

Sommige spullen denk je nodig te hebben op reis maar ga je nooit gebruiken. Ze nemen vaak veel ruimte in die je kan gebruiken voor prachtige souvenirs voor thuis! Een backpack kopen is daarom een serieuze zaak. Weeg je keuzes af naar je reis en spullen.

Desinfecterende handgel Wat een mythe! Wij verbazen ons er altijd over hoeveel mensen dit gebruiken. Dit is een grapje van de maatschappij en heeft totaal geen nut! Want denk je dat na het schoonmaken van je handen je eetstokjes of vork schoon zijn? Deze gaan ook je mond in en zijn gewoon gewassen met het kraanwater! Daarnaast is het effect van de desinfecterende gel weg vanaf het moment dat je de stoel, deur, reisgids of je eigen schoenen aanraakt. Onzin en geldverspilling!
Hoeslaken Zonde van de ruimte in je backpack! Zoek je een hostel met goede reviews online dan krijg je 100% schoon beddengoed.
Moneybelt Meest waardeloze reis accessoire ever. Als een dief je wilt beroven kijkt hij ook onder je t-shirt. Daarnaast ziet het er niet uit en zullen medereizigers je uitlachen.
Poncho Zonde van de ruimte in je rugzak, als het ergens hard regent zijn er altijd wel locals die je een plastic poncho willen verkopen voor een euro.
Reserveringen hostels Onzin gewoon je mail laten zien bij het hostel.
Wasmiddel Je gaat toch niet zelf wassen op vakantie? Voor een paar euro wassen ze je hele backpack en jou erbij.

Bekijk Backpackspullen.nl voor de beste rugzakken en Backpackenzuidamerika.nl voor de leukste backpack reizen!

Reiverzekering & Zorgverzekering

Natuurlijk ga je niet op reis zonder dekkende reisverzekering en zorgverzekering! Stel je voor dat er wat gebeurd? Je wordt bestolen of valt van een scooter! Dit soort grapjes kosten vaak een hoop geld helemaal wanneer je in het ziekenhuis beland. Het is daarom belangrijk om verzekeringen af te sluiten die alles dekken. Op Zorgtoeslag.help vind je een mooi overzicht wat je basiszorgverzekering allemaal dekt en waarmee je de reisverzekering moet uitbreiden wil je veilig op reis kunnen. Vergeet dit niet te doen want het kan een hoop onkosten veroorzaken!

Checklist voor backpackers
3.1 (62.8%) 50 vote[s]