Bocas del Toro Panama

De leukste bezienswaardigheden van Panama

Wie naar Panama afreist staat een hoop verassingen te wachten omdat de bezienswaardigheden van het land erg divers zijn. Panama heeft namelijk een rumoerige historie, verschillende culturen waarvan er enkele uit de diepe jungles van de Darien Jungle komen en veel invloeden vanuit uit de U.S.A. Deze factoren maken de bezienswaardigheden van Panama uniek in de wereld.

Top 10 bezienswaardigheden Panama

De top 10 bezienswaardigheden van Panama bestaat uit steden, jungles en eilanden. Samen zorgen ze voor een avontuurlijke en culturele reis door dit prachtige land in Midden Amerika.

San Blas Eilanden

San Blas Panama
Op nummer #1 staan de San Blas eilanden van Panama. Deze prachtige en ongerepte eilandengroep ligt in het zuidoosten van Panama in de Caribische Zee. Ze zijn de thuishaven van de Guna (Kuna) indianen waarmee het cultuurverschil met de inheemse Panamees zeer groot is. De Guna’s zijn eeuwen geleden uit de diepe jungles van de Darien Gap getrokken en wonen nu verspreid op de 378 San Blas eilanden. Hier kan je genieten van een eigen bounty eiland, rust, prachtige natuur zowel boven als onderwater en de vreemde maar unieke cultuur van de Guna’s. Je slaapt in lodges boven het water en verplaatst jezelf van eiland tot eiland met een zeilboot, kano of watertaxi. Waarna je in de avond neerstrijkt op een verlaten strand onder het sterrenlicht en als je geluk hebt een waar natuurwonder zich afspeelt namelijk bioluminescentie.

Boquete

Boquete Panama top 10 bezienswaardigheden
Het noordwestelijke dorpje Boquete staat op de tweede plek van top bezienswaardigheden in Panama. Niet heel vreemd want deze look-a-like van een Zwitsers bergdorp wordt omringt door prachtige jungles en enkele vulkanen. Boquete is de place2be voor prachtige wandelingen door de natuur en om een cloud forest te bezoeken. Dit wordt ook wel een nevelwoud genoemd en is een jungle die zich bijna altijd in de wolken bevindt. Hierdoor lijkt het alsof je terug gaat naar de tijd van de Dinosaurussen want de jungle ziet er ruig en ongerept uit vol met mos en slingerplanten.

Pearl Islands

Walvis Parel Eilanden Panama
Wie fan is van de populaire reality show Survivor herkent deze eilanden misschien wel van TV. De Pareleilanden liggen voor de kust van Panama City (Pacific coast) en zijn de grootste eilanden van het land. De bezienswaardigheden van de Pareleilanden zijn het zwemmen/duiken met gigantische walvissen, verschillende soorten dolfijnen en gigantische scholen vissen. Daarnaast bieden de ongerepte eilanden prachtige stranden en dichte bossen. In tegenstelling tot de San Blas eilanden kan je op de Pareleilanden prima genieten van luxe resorts of hotels.

Bocas del Toro

Plaatje? Zie de eerste foto van dit artikel! Zin in nog meer tropische eilanden? Maar toch liever wat meer vermaak in de avond? Dan is Bocas del Toro dé leukste reisbestemming in Panama. Dit gebied bestaat uit verschillende eilanden met Bocas town als middelpunt. Hier kan je avontuurlijk survivallen, genieten van prachtige stranden en de natuur maar ook feesten tot je erbij neervalt. Bocas del Toro verdient zijn vierde plek dik in onze top 10 bezienswaardigheden van Panama.

Panama City

Panama City Bezienswaardigheden
In tegenstelling tot de rest van het land is Panama City een moderne hoofdstad met een giga skyline. De stad groeit gigantisch snel en is als een magneet voor expats. Hierdoor vind je er luxe hotels, resorts en genoegen winkelcentra om een hele week te vullen. Daarnaast kan je vanuit Panama City natuurlijk gemakkelijk het hele land doorreizen.

Panama Kanaal

Panama kanaal
Wereldberoemd is het Panama kanaal, met dat gezegd te hebben kan deze natuurlijk niet ontbreken in onze top 10 van Panama. De meest spectaculaire plek om dit gigantische kanaal tussen de Caribische Zee en de Grote Oceaan te bezichtigen is nabij Panama City rondom de Miraflores (Miraflores locks) sluizen. Dit zijn de grootste sluizen van het gehele Panama Kanaal en hier worden gigantische cruiseschepen en vrachtschepen meters omhoog gehaald om hun tocht te kunnen hervatten. De sluizen zijn te bereiken binnen 30 minuten rijden vanaf Panama City.

Darien National park

Darien regenwoud Panama
Het nationale park Darien ligt als een muur van oerwoud op de grens tussen Panama en Colombia. Het is één van de meest onherbergzame gebieden ter wereld en er lopen maar enkele wegen doorheen. Hier is de schoonheid van de natuur ongeëvenaard in bijna heel de wereld en daarnaast onaangetast door de mens. Voor de ultieme avontuurlijke jungle trekking kan je zeker terecht in de Darien Gap.

Santa Catalina

Santa Catalina surf paradijs
Het dorpje Santa Catalina is steeds populairder aan het worden onder de surfers waardoor het zich kan meten met surfplaatsen in Costa Rica zoals Tamarindo of San Juan Del Sur in Nicaragua. Dit komt omdat de golven het gehele jaar goed zijn voor golfsurfen of windsurfen. Ondanks de toenemende aantallen van toeristen (vooral surfers) heeft Santa Catalina zijn charme weten te houden. Zo kan je nog makkelijk meeliften met een lokale visserman op zijn dagelijkse tripjes naar zee.

Sendero de Quetzales

Sendero Los Quetzales wandelpad
Vind je backpacken geweldig? Hiking ook? Dan is de Sendero de Quetzales de perfecte plek om je uithouding te testen. Deze jungle trail loopt van Cerro Punta via de vulkaan Baru naar Boquete en is ongeveer 8km lang hardcore door de jungle banjeren. De verschillende touwbruggen over ravijnen zijn behoorlijk gammel maar stabiel. Het is een erg gave hike met veel adrenaline en mooie uitzichtpunten over de natuur. Daarnaast is het lokale wildlife fantastisch en staat het ook wel bekend als het vogel pad van Panama.

Isla Coiba

Coiba eiland Panama
De laatste top bezienswaardigheid van Panama die wij aanraden is Isla Coiba. Dit is het grootste eiland van Panama maar tevens één van de dunstbevolkte. Dit komt omdat het eiland en de wateren eromheen in een nationaal park liggen namelijk Parque National de Coiba. Dit prachtige eiland is een pareltje van Moeder Natuur en kan het beste bezocht worden per zeilboot.

Nog meer bezienswaardigheden?

Zijn we bezienswaardigheden vergeten waarvan jij denkt deze moeten wel in de top 10 van Panama, laat het ons dan weten via een berichtje hieronder. Daarnaast mag je natuurlijk altijd je mening geven over de huidige volgorde! We horen graag van je.