Over Mooji

Wij zijn Mooji. Dat zijn wij inderdaad maar wat speelt er zich allemaal af op deze website? Mooji.nl is een concept dat heldere en leuke teksten schrijft over dingen in het leven die gewoon Mooji zijn. Zo kan je verschillende reisbeschrijvingen lezen van landen die het waard zijn om te bezoeken. Daarnaast kaarten we enkele ethische problemen aan m.b.t. het World Wide Web. Denk hierbij aan de invloed van sociale media op politieke en sociale acties in het dagelijkse leven. Ook kijken we naar hoe het algoritme van Google steeds menselijker aan het worden is en hoe wij met onze websites daar gebruik van kunnen maken. We zullen fails en gains van grote bedrijven aanzien en beschrijven, want sommige maken er een potje van ondanks hun gigantische marketing budget. Waar Mooji vooral voor staat zijn de kleine dingen in het leven die de werkelijkheid net even mooier maken dan dat het is. Mooji.nl wil je daarom uitnodigen om mee te dromen en te leven. Wil je ons een berichtje sturen dan kan dit via het contactformulier.

Mooji is niet lelijk maar wel eerlijk over reizen en technologie

Vind je droombestemming via Mooji

Ons team bestaat uit een stel jonge backpackers die graag de wereld zo ver mogelijk van huis ontdekken. Dit omdat de cultuur hier altijd totaal anders is zodat het lijkt alsof je opnieuw moet beginnen met het leren van gebaren, gebruiken en praten. Daarnaast spreekt het landschap met al zijn pracht en praal de meeste mensen natuurlijk ook al aan omdat het totaal anders is dan ons platte Nederland. Wij zijn op reis geweest naar landen in Azië zoals China, Vietnam, Thailand, Cambodja, Japan maar ook in Midden Amerikaanse landen zoals Mexico, Belize, Nicaragua, Guatemala, Panama, Costa Rica en enkele landen in Zuid Amerika zoals Colombia en Brazilië. Daarnaast heeft onze reiservaring ons veel geleerd over het backpacken zelf waardoor we de beste reistips ter voorbereiding op je vakantie hebben beschreven.

Curiosa zoals je nog nooit hebt gezien

Op onze reizen langs verschillende continenten en landschappen komen we vaak vreemde curiositeiten tegen. We hebben er daarom een sport van gemaakt om deze wonderen van Moeder Natuur te vinden op aarde. Onder onze curiosa vind je daarom verschillende buitenaardse landschappen die gewoon op de aarde te vinden zijn. Waarschijnlijk ken je meer dan de helft niet maar kan je ze met onze hulp gaan ontdekken.

Technologie die tot het uiterste gaat

We zijn modern en hebben een functioneel blog dat voorzien is van de laatste hoogstandjes op het online gebied. We proberen hiermee influencers te zijn in de online reiswereld. Dit lukt al aardig en we hebben al meerdere webmasters op reis geholpen naar de meest fantastische plekken op aarde. Daarnaast bevat onze technologie sectie bevat artikelen over websites, seo, spam en andere handige tips en tricks om de online awareness te verhogen en het Internet te veroveren. Handig voor als je zelf een reisblog wilt gaan starten!

Samenwerken?

Natuurlijk willen wij samenwerken met je! Ons reis/techblog groeit razendsnel en is in het bezit van unieke foto’s van over de hele wereld. Wat kunnen wij voor elkaar betekenen?

Reclame kan in de vorm van banners worden geplaatst op onze website. De formaten van de huidige banners zijn 250×600 en 300×250. Wil je een ander formaat dan kunnen we dit vast wel in onze website wringen.

Guestposts zijn mogelijk voor iedereen die net zo gek van reizen en technologie is als ons. Je kan hier alles in kwijt over jouw ervaringen of misschien wel nieuwe innovaties op de wereld die meer aandacht moeten krijgen.

Advertorials zijn beschikbaar voor organisaties die hun product of dienst willen promoten op onze website. Dit moet wel gerelateerd zijn aan reizen of technologie, bij twijfel neem gewoon even contact op via de email of kijk op Wayfaring.nl.

De redacteurs van Mooji.nl

FACT – Wij hebben ons verplaatst tussen 33 landen in de wereld met een vliegtuig, auto, motor, scooter, tuktuk, olifant, zeilboot, speedboot, cruiseschip, propellervliegtuig, jeepney, colectivo, bus, quad, mule, horse, taxi, metro, tram, train, Maglev, hogesnelheidstrein, catamaran, hot air balloon, pond, bamboevlot, houten vlot, vikingschip, ijsbreker, roeiboot, rubberboot, 4×4 jeep, fiets en mountainbike.
FACT – Wij hebben Nieuw Jaar gevierd op de verlaten eilanden van San Blas (Panama), het surfdorp Natal in Brazilië, de metropool Mexico City, Praag, Berlijn en op de skipiste van Chamonix (Frankrijk).
FACT – Hebben alle foto’s die gebruik worden voor Mooji.nl zelf gemaakt. De kwaliteit ervan is iets omlaag gebracht met fotoshop om de server te ontzien van extreme hoeveelheden dataverkeer. Tot nu toe nog niet erg succesvol helaas.
FACT – Raoul de Boer is de eindredacteur van Mooji en heeft ook een eigen website Raoul.io
FACT – We hebben plezier in het maken van websites en daarom ook een deel ervan beschreven op Mooji.nl zie hier voor meer over het Internet.

About life