Top bezienswaardigheden Nicaragua

Onze top 10 bezienswaardigheden van Nicaragua bestaat uit een aantal unieke locaties in het wereldje van de Nicas (slang voor lokale bewoners). Nicaragua ligt in Midden-Amerika tussen de landen Costa Rica en Honduras en heeft een geweldige natuur die in sommige delen van het land zeer goed beschermt en bewaard is gebleven. Het land is gemakkelijk te bereizen waardoor alle bezienswaardigheden in een rondreis van enkele weken bezichtigd kunnen worden.

Top 10 bezienswaardigheden Nicaragua

We kijken in onze top 10 vooral naar de bezienswaardigheden die het aantrekkelijkste zijn voor elke reiziger. Zo maakt het niet uit of je een backpacker of flashpacker bent want de volgende plekjes in Nicaragua moeten zeker niet worden overgeslagen tijdens de vakantie.

Isla de Ometepe

Isla de Ometepe
De absolute #1 bezienswaardigheid van Nicaragua is uniek in de wereld en behoort tot de toppers van Midden Amerika, namelijk het vulkanische eiland Isla de Ometepe. Door de ligging nabij verschillende tektonische breuklijnen zijn er meerdere vulkanen in Nicaragua te vinden. Isla de Ometepe bestaat uit twee vulkanen namelijk de actieve Concepcion en dode Maderas. Samen hebben ze een gigantisch eiland gevormd in het grootste zoetwater meer van Nicaragua en Centraal Amerika. Beide vulkanen kunnen worden beklommen met prachtige hike routes door dichte jungle en ongerepte natuur. Daarnaast kan je op het eiland mountainbike en tegelijk genieten van het prachtige uitzicht dat je eigenlijk overal hebt. Isla de Ometepe is de must see highlight van Nicaragua! Sla deze bezienswaardigheid absoluut niet over in je reis door het land van de Ticas.

San Juan Del Sur het surf-paradijs

San Juan Del Sur het surfdorp
San Juan Del Sur ligt aan de Grote Oceaan die natuurlijk bekend staat om de prachtige golven langs de hele kustlijn van Noord en Zuid Amerika. San Juan Del Sur is mede hierdoor uitgegroeid tot één van de surf-hotspots van het land en beschikt over meerdere baaien die voor elk level surfer wat te bieden hebben. Daarnaast is de sfeer in het internationale dorpje elke dag/avond/nacht geweldig, er is altijd wel een feestje te vinden. Het strand biedt ook de mogelijkheid om heerlijk tot rust te komen.

Koloniaal Granada

Granada Nicaragua
Nicaragua werd al eeuwen geleden bevolkt door Europese kolonisten. Francisco Hernández de Córdoba stichten in 1524 de stad Granada en schreef daarmee geschiedenis, want de stad is de oudste op het Midden Amerikaanse continent. Dit zie je vooral terug in de vele kolonialen kerken, gebouwen en prachtige oude straten. Hier kan je heerlijk eten in verschillende internationale restaurants en genieten van het avondvertier. Vergeet de natuur om Granada ook niet want deze is gemakkelijk te bereizen vanuit de stad met de fiets, tuktuk (Jaja ookal is het geen Azië) of bus.

Leon is Granada in het klein

Nightmarket in Leon
Het koloniale dorpje Leon is eigenlijk een miniversie van Granada. Hierdoor is de sfeer veel gemoedelijker en is het dorpje zeer populair geworden bij backpackers. Het oude centrum heeft veel weg van een Spaanse stad ten tijde van de conquistadores. De lekkere en locale Flor de Cana rum is hier in verschillende leeftijden en smaken te vinden en is populair op elk feestje. Leon is een prachtig dorpje dat zeker op de bucketlist voor Nicaragua mag staan.

Zandboarden op de Cerro Negro

Cerro Negro Vulkaanboarden
Niet ver van Leon ligt de gigantische zwarte vulkaan de Cerro Negro. Deze machtige vulkaan staat bekend om zijn pikzwarte kleur en zijn zeer actieve kern want in 1999 was er nog een zware uitbarsting. Het is een jonge vulkaan die vooral avontuurlijke reizigers trekt want vanaf de Cerro Negro kan je namelijk vulkaanboarden. Hoe gaaf is dat?! Je gaat feitelijk snowboarden op de helling van de vulkaan. Houdt er rekening mee dat je hierna zelf ook helemaal zwart bent net als de Cerro Negro zelf.

Corn Islands

Corn Islands Nicaragua
Net als Colombia het eiland San Andres heeft als ultiem tropische bestemming heeft Nicaragua de Corn Islands. Dit zijn twee kleine eilanden genaamd Big Corn en Little Corn gelegen in de Caribische Zee op enkele uren vliegen vanaf de hoofdstad Managua. De eilanden staan bekend als duikparadijs en worden geregeld genoemd als top island destination of the world. Niet zo gek want de Corn Islands zijn prachtig! Big Corn heeft een redelijk centrum en Little Corn is ongerept gaaf. Hierdoor verdienen de Corn Islands hun plek in de top bezienswaardigheden van Nicaragua zonder discussie.

Ga op trektocht door Indio-Maìz Biological Reserve

Nationaal Park Indio Maiz
Het Nationale Park Indio-Maìz Biological Reserve ligt in het Zuidoosten van Nicaragua en staat vooral bekend om zijn ongetemde natuur. Het park heeft verschillende cloudforrests ook wel nevelwouden waarin je terug in de tijd kan gaan en tussen de woudreuzen en reuzenvarens heen kan lopen. Het heeft overeenkomsten met Boquete uit Panama maar het Miraflores Park is nog veel ongerepter. Er vertrekken dagelijks hikes door de jungles en de lokale boeren zijn super vriendelijk omdat deze nog hun onschuld hebben behouden dankzij het wegblijven van het massa toerisme. Prachtig gebied en fantastisch voor foto’s!

Krater meer Apoya

Apoya kratermeer Nicaragua
Niet ver van Granada ligt de oude krater Apoya die volledig is volgelopen met water. Het is een rustig meer in vergelijking met Lago Nicaragua waar je perfect kan zeilen, kanoën of zwemmen. Als je tot rust wilt komen in Nicaragua is dit the place to be. Want wie wilt er nu niet wakker worden met de geluiden van de jungle en daarna heerlijk een rondje gaan zeilen in het ochtendzonnetje.

De hoofdstad van Nicaragua is Managua

Bezienswaardigheden Managua
De stad Managua staat bij vele vooral bekend als een gewelddadige hoofdstad. Helaas is dit ook de huidige situatie in de stad waardoor veel toeristen de stad mijden. Managua is vooral niet veilig in de avond/nacht maar overdag kan je er prima rondreizen. Enkele bezienswaardigheden zijn Parque Historico Nacional Loma de Tiscapa (prachtig park), Huellas de Acahualinca (fossielen opgravingen) en Palacio Nacional de la Cultura (Paleis). Deze nemen je mee op een culturele reis door het land, erg leuk!

Wildlife van Nicaragua

Natuur in Nicaragua
Het mooie aan deze bezienswaardigheid is dat het overal in het land te vinden is. Het prachtige wildlife van Nicaragua is uniek en zeer opvallend in alle maten en kleuren. Het land telt 100 bedreigde diersoorten, de grootste concentratie tropische zangvogels van Midden Amerika en maar liefst 78 Nationale Parken. Dit is eigenlijk de mooiste bezienswaardigheid van Nicaragua en al reden genoeg om het land te bezoeken.

Missen we nog bezienswaardigheden van Nicaragua?

We hebben het land kriskras doorgereisd en onze top 10 bezienswaardigheden hierboven gepresenteerd. Weet jij nog andere highlights van Nicaragua dan horen wij het graag! Heb je ook de top 10 van Panama wel eens gezien?

Gerelateerd bericht

3 gedachten over “Top 10 mooiste Bezienswaardigheden van Nicaragua”
  1. Wow de eerste foto is echt fantastisch! Waar is die genomen?? Ik ga in april met een vriendin reizen door Midden Amerika en ook Nicaragua. Heb je nog meer leuke aanraders naast deze bezienswaardigheden?

    1. Helemaal met Silke eens over de eerste foto! Echt geweldig!! Volgensmij is hij op Isla de Ometepe genomen. Dit ligt in het oosten gan Nicaragua niet ver van de grens met Costa Rica. Zeker een aanrader als je naar Nicaragua afreist!

Geef een reactie