Veracruz Mexico

De badplaats Veracruz

De plaats Veracruz is vooral bekend bij de Mexicanen uit Mexico City die graag in het weekend even naar het strand willen. Toch is Veracruz een leuke plaats om even te stoppen als reiziger van Mexico. Het is namelijk een bloeiende stad die langs de kust van de Golf van Mexico ligt. Het strand is gigantisch groot en de golven zijn meestal prima om te surfen. Voor snorkelen hoef je niet naar Veracruz te gaan, wel voor de feestjes.

Whats up with Veracruz

Gelegen in de Golf van Mexico ter hoogte van de hoofdstad Mexico DF ligt Veracruz te shine aan een prachtige uitgerekte strand. Ondanks dat Veracruz dezelfde naam als de provincie heeft is het niet de hoofdstad. De hoofdstad van de provincie Veracruz is namelijk Xalapa. Als je de stad Veracruz op vakantie gaat bezoeken dan moet je niet teveel cultuur verwachten, je vindt er namelijk vooral luxe hotels en clubs. Toch heeft het een oud centrum met leuke restaurantjes en een prachtige fontein.

Pelikanen op het strand van Veracruz

Naar het strand in Veracruz

Het strand van Veracruz ligt tussen het nieuwe en oude centrum Boca del Rio in en is ongeveer vijf kilometer lang. Het strand is schoon maar het water is minder mooi dan bijvoorbeeld in Tulum of Playa del Carmen. Dit komt omdat het aan de Golf van Mexico ligt en deze binnenzee eigenlijk een gigantische trechter is waar al het vuil aanspoelt. Dit klinkt erg extreem maar vergelijk het met bijvoorbeeld de Adriatische Zee of onze Noordzee, beide ook binnenzeeën. Toch kan je er prima in zwemmen en maakt het mooie strand veel goed. De Mexicanen voetballen of vliegeren er graag. Meedoen mag altijd, gewoon “Amigo! Puedo jugar? “ roepen.

Het oude centrum Boca del Rio

Het oude centrum van Veracruz ligt eigenlijk net iets buiten de stad en heet Boca del Rio. Hier vind je een prachtig koloniaal plein met een grote fontein die verlicht is in de avond. De mooiste koloniale gebouwen zijn het Palace of Veracruz en The Carranza Lighthouse. Daarnaast zijn er verscheidene leuke restaurants direct aan het water te vinden die dagelijks live muziek hebben. Erg leuk en romantisch als je met een geliefde hier uit eten gaat. Er is ook een klein deel van een fort over genaamd San Juan de Ulua maar dit is niet veel bijzonders.

Feesten in Veracruz

Naast het topstrand kan je eigenlijk alleen nog goed feesten in Veracruz. De plaats ligt uitgestrekt langs een lange boulevard parallel aan het strand. Hieraan vind je verschillende clubs en bars die eigenlijk elke avond vol zitten met vooral Mexicanen. Dit is erg leuk om in contact te komen met de lokale bevolking en Mexico laat dan gelijk weer eens zien hoe vriendelijk ze wel niet zijn. Pas op voor de tequilashots want als de Mexicanen eenmaal beginnen zijn ze niet meer te stoppen! De leukste nachtclubs van Veracruz zijn Cocoo’s and Beers, Classico del Puerto Disco, La Bartola, La Casona de la Condesa en de meest sjieke plek de Moon Bar.

Zwembad Veracruz

Slapen in Veracruz

Wij hebben geslapen in het appartement hotel Suites Mediterraneo. Dit hotel was goedkoop, ligt op een goede locatie en heeft een prachtig zwembad. Daarnaast ligt het direct aan het strand en precies tussen het party centrum en Boca del Rio (oude centrum) in waardoor het de perfecte locatie is om beide plekken te combineren in één avond. Uit eten in het oude centrum en feesten in het nieuwe.

Reizen naar Veracruz

Wij zijn vanuit Mexico City met een tourbus naar Veracruz gereden in ongeveer 7 uur. Normaal duurt deze reis ongeveer 5 uur maar het is Mexico waar tijden soms met een korreltje zout en een tequila worden genomen. De reis is prachtig omdat je vanuit de hooglanden van midden Mexico naar de kust rijd. Hierdoor heb je meerdere prachtige uitzichten over het subtropische landschap van Mexico.