Acapulco kustlijn & skyline

De leukste bezienswaardigheden van Mexico

Mexico is een land waar een hoop te doen is voor backpackers en reizigers omdat er gigantisch veel bezienswaardigheden te vinden zijn. Dit komt door de rijke cultuur van het land die al vele eeuwen aanwezig is. Zo begon het Maya rijk ver voor het begin van onze jaartelling al te bloeien wat voor veel oude ruines van prachtige steden en tempels heeft gezorgd. Daarnaast zijn er ook moderne bezienswaardigheden in Mexico zoals de prachtige hoofdstad Mexico City of de badplaats Playa Del Carmen. Vergeet ook de natuurlijke bezienswaardigheden zoals riffen en tropische stranden niet.

Top 10 bezienswaardigheden Mexico

Vergeet de westerse waarde en normen want in Mexico vind je de echte latino sfeer. Dit is een relaxte vibe met een warm tintje waar vooral taco’s worden gegeten en salsa gedanst wordt. Onze top 10 bezienswaardigheden van Mexico bestaan uit oude Mayasteden, koraalriffen en wereldsteden. Ontdek ze allemaal als je niks wilt missen van Mexico.

Teotihuacan

Zonne tempel Teotihuacan
Nabij Mexico Stad vind je de hoogste Maya tempels ter wereld in de oude Maya plaats Teotihuacan. Deze stad herbergt twee gigantische piramides die de zon en de maan verantwoorden. De grootste piramide die van de zon is maarliefst 65.5 meter hoog. Tussen beide Maya piramides in vind je de weg van de doden naar het offeraltaar. Hier werden vroeger barbaarse rituelen uitgebracht. Ben je in de buurt van Mexico City dan is Teotihuacan overduidelijk de top bezienswaardigheid.

Mexico City

Mexico stad het centrale plein
Vaak onterecht ontwijken toeristen Mexico City omdat ze vrezen voor hun veiligheid. Zonde! Want anno 2015 heeft Mexico Stad tot een zeer veilige plek gemaakt. De stad doet niet onder voor andere wereldsteden en heeft giga veel bezienswaardigheden die tot de toppers van Mexico behoren. Enkele voorbeelden zijn Templo Mayor, Zucalo (centrale plein), Natuur Historisch Museum Museo Nacional de Antropología, Xochimilco en nog veel meer!

Playa Del Carmen

Playa del Carmen en het eiland Cozumel
Na Cancun waarschijnlijk de bekendste badplaats van Mexico. Jaarlijks trekt dit dorpje gelegen op het populaire schiereiland Yucatan miljoenen toeristen aan. Reden genoeg want wie wil er niet in azuurblauw en warm water zwemmen om daarna op te drogen op een wit zandstrand. Daarnaast behoort het eilandje Cozumel vlak voor de kust van Playa Del Carmen tot één van de top duik bestemmingen ter wereld. Dit komt door de prachtige koraalriffen en het rijke zeeleven.

Palenque

Palenque Maya tempels
In het midden van de provincie Chiapas ligt de het dorpje Palanque. Hier is niet veel te beleven behalve de machtige jungle Mayastad Palaque. Deze prachtige overgebleven parel van de Maya’s was ooit een hoofdstad van een wreede Maya heerser. Tegenwoordig vind je er de ruines van gigantische tempels en paleizen midden in de jungle. Dit al geeft Palenque een mysteries sfeertje mee.

Merida

Kerk bij Merida
Op het schiereiland Yucatan ligt de plaats Merida. Dit is een koloniale plaats waar je de authentieke Mexicaanse cultuur kan ontdekken en proeven. De plaats heeft ook enkele prachtige bezienswaardigheden en niet ver buiten de stad liggen de Maya tempels van Uxmal die niet onder doen voor Palenque of Chichen Itza. Merida is zeker het bezoeken waard!

Puerto Vallarta

Puerto Vallarta is de perfecte surfplek in Mexico
Hou je van surfen? Feesten? En relaxen op het strand? Dan is Puerto Vallarta aan de Westkant van Mexico helemaal het einde. De plaats is één van de top surfbestemmingen in de wereld en kent het gehele jaar door prachtige golven. Geen zin om te surfen? Geniet dan van de relaxte sfee, prachtige stranden en het uitgaansleven. Als backpacker moet je Puerto Vallarta bezocht hebben!

Tulum

Uitzicht van Tulum over Caribische zee
Tulum is waarschijnlijk het meest gefotografeerde plekje van Mexico. Logisch ook want bekijk deze prachtige Maya tempels met uitzicht over de Caribische Zee eens! De tempels en het strand maken Tulum tot een ware topper onder onze top bezienswaardigheden van Mexico. Daarnaast is het dorpje Tulum zelf ook erg leuk om in de avond mee te maken. Verschillende bars hebben live muziek om salsa op te dansen.

Puebla

Top bezienswaardigheden Puebla
Op ongeveer twee uur rijden vanaf Mexico stad ligt de plaats Puebla. Dit kleine dorpje kent zijn Mexicaanse charme en bezit prachtige smalle straatjes en oude gebouwen. Voor een Mexicaans straatfeestje of heerlijk diner moet je hier zijn.

San Cristobal de Las Casas

San Cristobal de Las Casas Mexico
Niet ver van de grens met Guatemala ligt San Cristobal de Las Casas. Dit dorpje ligt op een hoogte van ongeveer 2200 meter waardoor het een aangenaam klimaat heeft het gehele jaar door. De merkwaardige kippenkerk en de vergelijking met een Zwitsers Mexicaans bergdorp maken San Cristobal tot één van de top bezienswaardigheden van Mexico.

Acapulco

Jachthaven van Acapulco
Het Cancun van de Pacific coast is de badplaats Acapulco. Net als in Puerto Vallarta kan je hier prima surfen en laidback chillen maar is het ook mogelijk om luxe winkels af te struinen. Daarnaast is het nachtleven booming en gaan veel Mexicanen er voor het weekend heen. Prachtige plaats aan de kust met de faciliteiten van een moderne badplaats.

Welke bezienswaardigheid van Mexico missen we?

Missen we een absolute top bezienswaardigheid van Mexico? Laat het ons dan weten via een comment! Owja, Chichen Itza hebben wij niet genoemd omdat deze tempels veel te toeristisch zijn! Je kan beter uitwijken naar Palenque, Uxmal of Teotihuacan. Wij denken daarom dat dit de top 10 van Mexico zijn maar misschien hebben we een onbekende plek overgeslagen? Mexico is in ieder geval één van onze populairste reisbestemmingen.