Regenboog bergen China

Vijf wonderen van de natuur

Moeder natuur is tot op de dag van vandaag nog steeds de grootste kunstenaar op aarde en weet de mensheid nog altijd te verbazen met haar wonders. Het internet staat tegenwoordig vol met vreemde natuurlijke wonderen maar kende je de regenboog bergen van China of de gigantische rots El Peñón van Colombia al? Wij hebben vijf wonders van de natuur op een rij gezet en zijn er zeker van dat je er minimaal één niet kent. Want het plaatje dat hierboven staat is toch echt een foto zonder Instagram filter! Welk wonder van de natuur wil je eerst zien?

Regenboog bergenEl Peñón
RangiroaRoraima
Rode strand van Pajin

Waar vind je deze natuurlijke wonders

We hebben vijf plekken op aarde opgezocht waarvan je waarschijnlijk nog nooit gehoord had voordat je op Mooji.nl kwam. Deze plekken liggen ver weg in landen die relatief onontdekt zijn door de Nederlandse reizigers maar tegenwoordig toch goed te bereiken zijn. Niets houd je daarom tegen om ze op te zoeken!

Zhangye Danxia de regenboog bergen

Zhangye Danxia Hoe onvoorstelbaar het ook klinkt deze gekleurde rotsen zijn niet ingekleurd door een leger Chinese graffiti artiesten of gemaakt met een Instagram filter. De Zhangye Danxia rotsformaties hebben hun kleur te danken aan moeder natuur die met zandsteen en mineralen bezig is geweest. De kleuren zijn ontstaan door erosie van twee tektonische platen die ook de Himalaya op hun naam hebben staan. Voeg er nog wat regenwater, extreme wind en ongeveer 24 miljoen jaar aan toe en je krijgt een prachtig gelaagd en gekleurd landschap. De Zhangye Danxia rotsformaties zijn te vinden in het nationale park vlakbij de stad Zhangye en maken deel uit van de Qilian bergketen.

El Peñón Guatape de onmogelijke rots

La Piedra GuatapeOp zoek naar een gigantische rots die je kan beklimmen? Dan moet je afreizen naar het dorpje Gautapé vlakbij de stad Medellin in Colombia. Hier vind je namelijk El Peñón en dat is een giga monoliet die door de jaren heen dankzij erosie geheel is afgesleten tot een mooi glad object. El Peñón is 385 meter hoog en kijkt uit over een waterrijk Colombiaans landschap van meren en rivieren. Je kan de steen beklimmen via een steile trap van 650 treden waarna je kan genieten van het prachtige uitzicht.

Rangiroa ligt ver weg in Frans Polynesië

Rangiroa Frans PolynesieOoit afgevraagd wat er in de Grote Oceaan tussen Australië en Zuid Amerika ligt? Waarschijnlijk dacht je niks omdat je deze kleine eilandjes bijna nooit goed kan zien op een wereldkaart. Toch vind je er de tropische onbewoonde eilanden van Frans Polynesië en zo ook de merkante Rangiroa. De Rangiroa of Te Kokota in de lokale volksmond is het grootste atol ter wereld. Een atol is een ring of boog van koraal riffen en zandbanken die meestal vol met onderwaterleven zitten. De Rangiroa staat bekend om zijn uitbundige onderwaterwereld met dolfijnen, mantaroggen en duizenden verschillende soorten nemo vissen.

Roraima het eiland in de jungle

Roraima rotsformatieDiep in de jungle van Venezuela tegen de grens van Brazilië ligt de rotsformatie Roraima. Ze noemen de rots of bergketen vaak het eiland in de jungle omdat de berg als een soort langwerpig plateau van maarliefst 31 vierkante kilometer minstens 400 meter omhoog uit de jungle komt. Overal rondom zijn steile rotswanden te vinden die lastig te beklimmen zijn voor mens en dier. Hierdoor is er een gehele nieuwe flora en fauna te vinden op de bovenkant van Roraima. De berg was al in 1596 ontdekt door Sir Walter Raleigh een Engelse ontdekkingsreiziger maar pas bedwongen in het jaar 1884 door Everard F. Im Thurn samen met Harry Inniss.

Het rode strand van China

Rode strand PanjinNiet ver van de stad Pajin in Liaoning ligt het rode strand van China. Dit strand staat erom bekend dat het tijdens de bloeiperiode van de amarant geheel rood kleurt. Het ondiepe moerasachtige landschap is perfect geschikt voor amaranten waardoor de plant tot zo ver als je kan kijken doorgroeit. Hierdoor lijk je op een rood strand te staan aangezien het aan de zee grenst. Het moeras van Pajin Shuangtaizi rivier is tevens het grootste ter wereld. Wil je de rode zee meemaken dan moet je rond april en mei het moeras bezoeken. Je kan dit prima doen vanuit Beijing in een dag reizen.

Verbaast?

En kende je al deze fantastische en wonderbaarlijke wonders van moeder natuur al? Ken je er nog meer die wij misschien nog nooit gezien hebben? Laat het ons dan weten in een reactie hieronder. We hebben trouwens nog een top 5 van bizarre natuurwonderen samengesteld.