Stadsbus Guatemala

In onze reizen over de wereld zijn we langs heel wat vreemde en mooie bezienswaardigheden gekomen. Daarnaast hebben we al bijna alle mogelijke manieren van vervoer een keer gebruikt om ons te verplaatsen. Tijdens deze wereldreizen komen we vaak opvallende auto’s tegen die je nooit in Nederland ziet. Soms staan de auto’s verwaarloost in een tuin of garage maar er zijn ook autoliefhebbers aan de andere kant van wereld die hun oude auto prachtig hebben opgeknapt. Hieronder staan een aantal foto’s van oude en nieuwe auto’s die we in onze reizen zijn tegen gekomen. Van sommige weten we niet precies welk model het is, weet jij het misschien? Welke auto wil je eerst bekijken?

GMC 7000 dump truckBlue Bird
Volkswagen KeverMercedes coupé 1940
Mitsubishi LancerRange Rover 1940

Onze lijst met opvallende auto’s

In onze lijst met opvallende auto’s vind je werkverkeer, openbaarvervoer en plezierauto’s terug. We hebben de foto’s genomen op verschillende plekken op aarde zoals in China, Thailand, Colombia en Midden Amerika. Maar van sommige auto’s hebben we geen idee van wat voor een model of merk ze zijn. Om te beginnen weten we niet welk merk/model de stadsbus hierboven in de eerste foto is? De foto is genomen in het dorpje Antigua in Guatemala en de bus wordt gebruikt als stadsbus.

GMC 7000 dump truck uit 1982

GMC 7000 1982De foto hierboven is gemaakt in het Colombiaanse dorpje Guatapé niet ver van de grote stad Medellin af. De opvallende groene kleur van de Chevrolet stak niet echt af tegen de kleurige gebouwen van het dorpje. Toch was het een zeer opvallende kleur voor een kiepauto uit het jaar 1982.

Blue Bird autobus

Blue Bird stadsbusDenk je aan een oldschool schoolbus dan denk je aan een Blue Bird. Deze bussen rijden al sinds 1927 rond in de wereld. Vooral in Amerika zijn ze al decennia zeer populair. De bovenstaande foto is genomen op het busstation van Granada in Nicaragua. Het is een Blue Bird All American FE van rond het jaar 1970. Hij is alleen wat gepimped want meestal zijn deze bussen geheel geel met zwarte strepen.

Volkswagen Kever uit 1957-1963

Kever 1957Deze Volkswagen Kever lijkt op het eerste gezicht niet zo speciaal. Maar het is één van de oudere modellen die geen officieel Volkswagen Logo heeft op de voorkant. Deze modellen Kevers stammen uit 1957-1963 en hadden een geschreven Volkswagen logo op de voorkant. Nog een leuk feitje; de foto is genomen in Medellin Colombia op de hoek bij het onderduikadres van Pablo Escobar, hij is hier uiteindelijk op twee december 1993 doodgeschoten door de politie.

Mercedes coupé 1940?

Mercedes Coupe 1940Deze prachtige oude Mercedes Coupé stond in een garage vol met spullen in de plaats Kanchanaburi vlakbij de River Kwai oversteek. We weten niet helemaal zeker welk model Mercedes dit is? Waarschijnlijk de Coupé versie van een in 1940 gemaakte Mercedes. Kan jij ons het ons vertellen? Het Thaise nummerbord vertelt ons wel dat de eigenaar een hoop geld heeft aangezien het een speciale nummerplaat is.

Mitsubishi Lancer Evolution

Mitsubishi Lancer EvolutionJe hebt waarschijnlijk al een vermoeden waar deze Mitsubishi Lancer Evolution vandaan komt? Ja natuurlijk uit een Aziatisch land namelijk China! De Mitsubishi Lancer Evolution is flink getuned met opvallende gifgroene velgen en spiegels. De foto van het opvallende racemonster is genomen in de oude binnenstad van Xi’an niet ver van de historische stadsmuur en Belltower.

Land Rover uit 1940

Land Rover 1940Een opvallend gekleurde Land Rover van rond het jaar 1940 staat weg te roesten op het eiland Isla de Ometepe in Nicaragua. Dit model Land Rover werd in de Tweede Wereldoorlog volop gebruikt door de geallieerde troepen. Helaas had deze zijn beste tijd gehad en was de motor stuk zoals de eigenaar ons vertelde. Toch is hij nog in redelijke staat als je bedenkt dat deze jeep meer dan een halve eeuw buiten heeft gestaan!

Help ons de auto’s te identificeren

Laat ons even weten wat je van de auto’s vindt en of we de correcte typenummers bij de auto’s hebben geschreven. Sommige waren lastig te achterhalen op het Internet en van de Mercedes Coupé hebben we eigenlijk helemaal niks kunnen vinden!

Eén gedachte over “Opvallende auto’s in de wereld”
 1. Betreft foto “Range Rover uit 1940”
  Op de foto staat geen Range Rover maar een Land Rover.
  Waarschijnlijk een Series II type welke vanaf 1958 op de markt kwam.
  Land Rovers bestonden in de Tweede Wereldoorlog nog niet.
  Zijn pas na de Tweede Wereldoorlog ontwikkeld naar voorbeeld van de Amerikaanse Jeeps.
  Range Rovers kwamen er pas rond 1970

Geef een reactie