Vliegtickets Colombia

Vliegtickets Colombia boeken? Zo doe je dat!

Ga je op vliegreis naar Colombia? Dan weten wij precies waar jij de goedkoopste vliegtickets Colombia kunt vinden. Want niet alleen vliegen op Bogotá vanaf Schiphol Amsterdam is mogelijk, het is ook mogelijk op om Medellín, Cartagena of Cali te vliegen. Hierdoor kunnen de ticketprijzen zeer veel uiteenlopen. De laatste jaren is Colombia ook steeds populairder aan het worden waardoor er steeds meer vliegtuigmaatschappijen extra vluchten inroosteren van en naar Colombia. Dit drukt de dure vliegticket prijzen gigantisch en waardoor de prijsvechters ook gaan meespelen. Met onze vliegtips weet je precies welke Internationale luchthaven in Colombia het goedkoopste is om op te vliegen. Goedkoop vliegen naar Colombia is nog nooit zo leuk geweest!

Vergelijk vliegtickets Colombia


Goedkoop vliegen naar Colombia

Vanaf Schiphol Amsterdam is het mogelijk om vliegtickets naar negen Internationale luchthavens in Colombia te boeken. Dit zijn ze allemaal; Bogotá (El Dorado International Airport IATA: BOG), Baranquilla (Ernesto Cortissoz International Airport, IATA: BAQ), Bucaramanga (Palonegro International Airport, IATA: BGA), Medellín (José María Córdova International Airport, IATA: MDE), Cali (Alfonso Bonilla Aragón International Airport, IATA: CLO), Cartagena (Rafael Núñez International Airport, IATA: CTG) & San Andres (Gustavo Rojas Pinilla International Airport, IATA: ADZ). Elk van deze vliegvelden ontvangt internationale vluchten. Hierdoor is het goed mogelijk om lastminutes voor een budget prijs te boeken! Daarnaast is het gemakkelijk vliegtickets vergelijken tussen de luchthavens want er is keuze genoeg. De goedkoopste vliegtickets Colombia vind je richting de luchthavens van Bogotá (IATA:BOG) of Medellín (IATA:MDE). Voor een rondreis zijn dit ook de meest logische plekken om te starten aangezien ze beide centraal in het land liggen.

Veel reizigers maken een rondreis door Zuid-Amerika en Midden-Amerika en bezoeken dan ook Colombia dat als een soort gateway tussen beide continenten fungeert. Hierdoor is het goedkoop vluchten boeken naar de landen Panama, Ecuador, Peru, Brazilië en Venezuela aangezien deze landen grenzen aan Colombia.

FACT: Economy class Vliegtickets naar Colombia kosten gemiddeld tussen de €800-€1200, toch is het mogelijk om een vliegticket voor rond de €500-€600 te boeken.

Binnenlandse vluchten boeken

Luchthavens Colombia
Met 46 door de overheid gecontroleerde vliegvelden telt het land de meeste vliegvelden in de wereld. Dit is niet zo vreemd want het land is gigantisch en kan door de Amazone jungle niet altijd met een ander vervoermiddel overbrugt worden. Het resultaat hiervan is dat binnenlandse vluchten erg goedkoop zijn, frequent vliegen en er meerdere airlines beschikbaar zijn. Enkele betrouwbare vluchtmaatschappijen voor binnenlandse vluchten in Colombia zijn Avianca, Copa Airlines Colombia, Aerosucre, Aero Republica, LAN (LATAM) Colombia, Satena & Viva Colombia. Via Tix.nl is het ook mogelijk om deze binnenlandse vliegtickets Colombia te boeken vanuit Nederland. Voordat je een lange busreis boekt check dan altijd eerst even of vliegen naar je volgende bestemming niet goedkoper is. Grote kans dat een vliegticket Bogotá – Cartagena bijvoorbeeld goedkoper is dan een hele lange (vertrouw ons maar “we did it”) busreis.

Fact: Vliegen naar Colombia duurt gemiddeld 14 uur doordat er bijna altijd een tussenstop is in Madrid

Hoe vind ik het goedkoopste vliegticket Colombia?

Een goedkope vlucht vinden is altijd lastig. De ticketprijzen variëren dagelijks en daarbij zijn zoveel aanbieders dat het vaak onoverzichtelijk vergelijken is. Enkele tips om het goedkoopste ticket te vinden hebben wij wel. De mooiste budget vliegtickets Colombia vind je wanneer een luchtvaartmaatschappij een extra vlucht inroostert. Hierdoor schiet de prijs omlaag. Helaas is het nooit helemaal duidelijk wanneer dit gebeurd aangezien ze dat plannen aan de hand van de reizigers capaciteit die nodig is. Wat wel een feit is dat vluchten op dinsdag tot donderdag goedkoper zijn dan in het weekend. Daarnaast is er natuurlijk een hoog en laagseizoen in Colombia. Gemiddelde ticketprijzen in het hoogseizoen liggen tussen de €800-€1200 en in het laagseizoen rond de €500-€600 maar dan heb je soms wel wat meer kans op regen. Hoogseizoenprijzen vind je tussen november en februari en laagseizoentickets tussen maart en september.

Zoek vliegtickets Colombia