Monserrate Bogota

Bogota, de hoofdstad van Colombia

Bogota de hoofdstad van Colombia en daarmee het politieke en economische centrum van het land. De stad ligt ook geografisch bijna in het midden van het land op een hoogte van maarliefst 2600 meter. Hierdoor kan het er in wintermaanden in de avond flink afkoelen en is een warme trui geen ongewenste luxe. Daarnaast is het de tweede hoogste hoofdstad in de wereld. Maar wees niet bang door de ligging nabij de evenaar is het er overdag en in de zomer heerlijk warm. Bogota is een moderne hoofdstad met een verleden wat je sterk terugziet in alle architectonische hoogstandjes en de cultuur.

Bezienswaardigheden Bogota

Uitzicht Bogota Colombia
Bogota telt ongeveer zeven miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Colombia. Het is tevens het hart van de infrastructuur en gemakkelijk aan te reizen vanuit elke uithoek van het land. Het internationale vliegveld El Dorado International Airport heeft dagelijkse binnenlandse vluchten naar Medellin, Cali, Cartagena, San Andres en meer Colombiaanse plaatsen. Maar je komt natuurlijk naar Bogota om de charme van de Colombiaanse cultuur te proeven en wat te leren over de geschiedenis van het land. Dit kan gemakkelijk door de vele bezienswaardigheden in Bogota te bezoeken.

De Monserrate beklimmen

Bogota ligt in een dal dat geheel omringt word door bergtoppen die boven de 3000 meter uitkomen. De bekendste bergtop is die van Monserrate die vanuit het gehele centrum te zien is. De heilige berg is ongeveer 3100 meter hoog en heeft een prachtig uitzicht over Bogota. Daarnaast staat er een kenmerkende witte kerk op genaamd El Señor Caído. Je kan de berg beklimmen via twee wandelroutes waarvan wij de meest directe hebben genomen. Binnen 1,5 uur loop je vanaf de voet van de berg naar de top. Geen zin in een fantastische wandeling dan kan je ook de kabelbaan pakken die je binnen 10 minuten naar boven brengt. Monserrate word door vele pelgrims elk jaar bezocht door de El Señor Caído. Monserrate is daarom een bezienswaardigheid in Bogota die je echt niet wilt/mag overslaan.

Fietstocht door Bogota

Fietsroutes in Bogota
In de modernisering van Bogota hoort natuurlijk ook het fietsvriendelijk maken van de stad. Hierdoor zijn er (bijna) overal prachtige fietspaden te vinden die je gemakkelijk en snel door de stad heen leiden. Zin om Bogota echt te proeven dan moet je zeker een fietstocht met tourguide boeken want deze brengt je van de prachtige parken, door de sloppenwijken en langs het party centrum van de stad. Een zeer leuke ervaring maar pas wel op want de Colombiaanse bevolking is nog niet helemaal gewend aan al dat fietsgeweld van de Nederlanders.

Uitgaan in Bogota

Naast Medellin en Cali staat Bogota in heel Colombia bekend om zijn partyscene. Meerdere grote clubs, bars en pubs zijn te vinden in de partywijk Zona Rosa waar je heerlijk salsa kan dansen en genieten van al het Colombiaanse schone. Let wel op er is in Colombia veel prostitutie waardoor je soms flink misleid kan worden, dit geldt voor zowel heren als dames. In de wijk Zona Rosa kan je ook heerlijk eten bij traditionele Colombiaanse restaurants. Wij kunnen je Andres Carne de Res aanraden. Hier is eten niet alleen eten maar ook daadwerkelijk een feest, goedkoop is het niet maar wel erg lekker!

Plaza Bolivar

Plaza Bolivar Bogota
De bekendste vrijheidsstrijder in Colombia is veruit Simon Bolivar. Deze nationale volksheld vocht voor de belangen van de Colombianen en is tegenwoordig in elke stad wel ergens herdacht. Zo ook in Bogota in de vorm van een prachtig plein met daaraan verscheidende belangrijke politieke gebouwen zoals het nationale rechtsgebouw met daarin de supreme court, het Colombiaanse Congresgebouw, huis van de burgermeester en de hoofdkathedraal van Bogota. Simon Bolivar heeft ook een park in Bogota vernoemd naar hem gekregen dat vaak gebruikt word voor grote festivals en andere leuke activiteiten. Plaza Bolivar is in onze ogen één van de top bezienswaardigheden in Bogota.

Overnachten in Bogota

Op zoek naar een hotel of hostel in Bogota? Geen probleem het zakencentrum biedt een ruim assortiment aan luxe hotels. Net daarbuiten vind je de meeste hostels waarvan wij ons prima hebben vermaakt in het hostel La Pinta. Dit hostel ligt op loopafstand van alle top bezienswaardigheden in Bogota en vlakbij het uitgaanscentrum. Perfecte plek dus om de stad te ontdekken!

Wist je trouwens dat Colombia een van de goedkoopste backpack bestemmingen is van Zuid-Amerika?

Reizen naar Bogota

Grote kans dat als je vanuit Nederland naar Colombia op vakantie gaat je vliegt op de hoofdstad Bogota. Vanuit Bogota kan je het gehele land gemakkelijk ontdekken met de bus aangezien de stad midden in het land ligt. Daarnaast zijn binnenlandse vluchten vaak zeer goedkoop, check de vluchtprijzen daarom voordat je een busticket boekt! Wij hebben namelijk voor 5 Euro meer dan de busreis van Medellin naar Cartagena gevlogen. In Bogota zelf kan je het beste de bus of taxi pakken. Beide zijn zeer goedkoop en reizen ermee gaat relatief snel dankzij de goede infrastructuur van de stad.