Festival Feria de Cali in Colombia

De leukste bezienswaardigheden Colombia

Het land Colombia groeit elk jaar als favoriete vakantiebestemming in Zuid Amerika bij veel reizigers. Dit komt omdat Colombia prachtige bezienswaardigheden heeft die je nergens anders in de wereld kan vinden. Daarnaast werkt het land aan de faciliteiten en veiligheid voor toeristen waardoor het rondreizen steeds makkelijker aan het worden is. Wij hebben de top bezienswaardigheden van Colombia op een rij gezet voor jouw reis.

Top 10 bezienswaardigheden Colombia

Colombia is een groot land waardoor de cultuur en natuur zeer divers is. Wij hebben het gehele land met de backpack doorgetrokken en de volgende bezienswaardigheden als leukste uitgekozen.

Culturele hoofdstad Medellin

Medellin Plaza Botero kunstenaar
Medellin is de tweede stad van Colombia en hard op weg om de leukste van het land te worden. Dit komt omdat er een prachtige combinatie van cultuur, natuur, historie en kunst te vinden is. De bekende Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero had hier zijn thuisbasis maar ook beruchte en rijkste drugsbaron ooit Pablo Escobar. Daarnaast ligt Medellin omringt door prachtige bergen met flink wat wandelroutes en uitzichtpunten. Medellin is de absolute nummer #1 in onze lijst met Colombiaanse bezienswaardigheden. Vergeet vanuit Medellin ook niet het dorpje Guatapé te bezoeken met de merkwaardige rots La Piedra.

Duiken in San Andres

Tropisch strand van San Andres
Het Caribische eiland mag dan wel niet zo bekend zijn onder Nederlandse toeristen maar onder de Colombiaanse bevolking is het de absolute top vakantiebestemming. De Colombianen bezoeken dit eiland graag voor de prachtige stranden en het glasheldere warme water. De riffen en zandbanken om het eiland heen zorgen voor perfecte duikomstandigheden waardoor San Andres bij duikers over heel de wereld hoog op hun lijstje staat.

Taganga voor de hippievibe

Taganga Colombia baai
Het dorpje Taganga is zeer populair onder de backpackers en hippies waardoor het is uitgegroeid tot een waar backpackerscentrum. De vele hostels en prachtige stranden in combinatie met een ruig uitgaansleven maken dit de bestemming voor elke backpacker. Daarnaast ligt Taganga vlakbij het nationale park Tayrona de volgende op onze lijst met bezienswaardigheden in Colombia.

National Parque Tayrona

Nationale park Tayrona Colombia
Het Nationale Park Tayrona word door vele bestempeld als het mooiste regenwoud van Colombia. Wij vinden vooral de combinatie van ruige zee, gigantische gladde rotsen, oerwoud en hoge bergen erg gaaf. Het park is verder erg toeristisch maar mag zeker niet worden overgeslagen! Park Tayrona is zelfs door de Lonely Planet als coverfoto gebruikt. Daarnaast kan je vanuit hier beginnen aan de Lost City track die je na een zware trektocht door de jungle brengt bij een verloren stad, de ultieme Indiana Jones ervaring!

Het regenwoud de Amazone

Regenwood de Amazone in Colombia
Het grootste regenwoud ter wereld bevindt zich voor een groot deel ook Colombia. Dit bijna magische onontdekte oerwoud is ongerept en ongetemd waardoor het tot de top bezienswaardigheden Colombia behoort. Het gehele westen van Colombia van het Andes gebergte tot bijna aan de kust wordt bedekt door de Amazone. Geniet hier van de natuur en de natuur.

De hoofdstad Bogota

Bogota uitzicht vanaf Montserrat
Niet de mooiste hoofdstad op aarde maar wel één met charme. De stad ligt tussen de bergen op een hoogte van ongeveer 2600 meter en telt rond de 7 miljoen inwoners. Top highlights in de stad zijn Plaza Bolivar, beklimming van de Monserrate en een prachtige fietstocht door de stad. Vergeet ook het uitgaansleven niet te ontdekken!

Bekijk ook de top 10 bezienswaardigheden van Colombia.nl, werkelijk prachtig!

De koffiedriehoek

Koffiedriehoek Colombia
Een groot deel van de lekkerste koffiesoorten ter wereld komt uit Colombia, uit de koffiedriehoek om precies te zijn. De koffiedriehoek is te vinden midden in de prachtige en ruige Andes gebergtes. De leukste plaatsen in dit gebied zijn Manizales, Pereira en Armenia, hier vindt je ook de meeste koffieplantages. Het aparte landschap dat gekenmerkt wordt door hoge bergen en dichte jungles doet zich al jaren voor als koffiehoofdstad van het land. Drink hier de meest verse en lekkerste koffie ter wereld!

Het Caribische Cartagena

Cartagena Colombia Skyline
Aan de Caribische kust van Colombia ligt onze volgende topper onder de bezienswaardigheden namelijk de stad Cartagena. Deze kustplaats staat bekend om zijn oude centrum (vooral Getsemani) dat overspoelt wordt met backpackers en reizigers van over de hele wereld. Dagelijkse feestjes in combinatie met de Creoolse cultuur maken Cartagena tot de ultieme uitvalsbasis voor een dagje strand, nachtelijke rooftop party’s of misschien wel een zeiltocht naar Panama via de magische San Blas eilanden.

Salsa leren in Cali

De hoofdstad van de bekende dansen Salsa en Merengue is overduidelijk Cali. Het vinden van een salsaschool is hier geen enkel probleem. Daarnaast heeft de stad nog een hoop cultuur te bieden ook. Sla Cali zeker niet over want deze stad heet zijn plek verdient tussen de top bezienswaardigheden van Colombia. Sowieso Cali bezoeken als je tussen 25-30 december in Colombia bent want dan is er het festival “La Feria de Cali”, geweldig!

La Guajira woestijn

Op nog geen 12° graden noorderbreedte van de evenaar ligt een woestijn! Dit is enige woestijn ter wereld die zo dicht bij de evenaar ligt. Hij is te vinden in het uiterste noorden van Colombia bij de grens met Venezuela, op het Guajira Peninsula. Een bar en schrale droge woestenij zoals deze vind je nergens anders in Colombia want op de achtergrond vind je bergtoppen en voor je de Caribische Zee. Een afgelegen maar bezienswaardige plek is de La Guajira zeker.

Jouw top bezienswaardigheid

Welke bezienswaardigheid in Colombia zijn wij volgens jou vergeten? Laat het ons weten via een reactie hieronder. Daarnaast horen we het graag als je op ons advies één van deze bezienswaardigheden hebt bezocht!