Guilin China

Van Guilin naar Yangshuo met een bamboevlot

De boottocht op bamboevlotten van Guilin naar Yangshou is één van de top ervaringen in de natuur van China. Het is namelijk een prachtige boottocht over de Li Rivier waar je al slingerende tussen de hoge en puntige karstbergen vaart. Guilin en Yangshuo hebben echter nog veel meer te bieden dan een prachtige natuur en boottocht.

Van Guilin naar Yangshou

Wat is er te doen in Guilin

De meeste mensen reizen naar Guilin om hier te beginnen met hun boottocht richting Yangshuo. Guilin is tevens een goede plek om even tot rust te komen want de stad is voor Chinese begrippen relatief klein en rustig. Toch heeft de stad meer dan 700 duizend inwoners! Wij hebben een verblijf gevonden in het centrum van de stad en zijn vanuit daar gaan ontdekken. Het vooral op toeristen gefocuste Guilin heeft op elke straathoek een restaurant of marktkraampje waar je souvenirs of Chinese snacks kan kopen. Maar als je om deze toeristische façade heenkijkt krijg je een prachtige oude stad te zien.

Wilde aapjes in Guilin

Seven Stars Park

Als eerste het prachtig park genaamd Seven Stars Park dat zich bevindt aan de rand van de stad. Het park staat bekend om de verschillende puntige karstbergen die je kan beklimmen en zorgen voor een mooi uitzicht over de stad. Daarnaast lopen er een hoop wilde aapjes die soms wat agressief en brutaal zijn maar toch heel leuk op de foto gaan. Het park heeft een aantal bezienswaardigheden zoals een paar oude tempels en een groot theaterplein. Verwacht er allemaal niet teveel van maar je kan er wel even tot rust komen.

Guilin Sun en Moon pagodes

Sun & Moon Twin Pagodes

In het Shan Lake, centraal gelegen in Guilin, bevinden zich de Sun en Moon pagodes. Deze pagodes zijn overdag al prachtig en in de avond verlicht en versierd. De Sun pagode is de hoogste met een hoogte van ongeveer 41 meter. Het is tevens één van de weinige pagodes ter wereld die bijna geheel van koper is en een lift naar boven heeft. Erg eigenaardig voor een oude pagode, maar dit hoort waarschijnlijk bij de Chinese upgrade van oude architectonische wonders.

Vergeet ook niet even langs de (night)markt te lopen die er recht achter ligt. Hier kan je heerlijk eten van de lokale snacks of even onderhandelen over je nieuwe souvenirs.

Bamboevlot Guilin

Boottocht van Guilin naar Yangshuo

Voor de bamboeboottocht van Guilin naar Yangshuo ben je natuurlijk naar de stad gekomen. Met een bamboevlot vertrek je vanuit een locatie niet ver van Guilin af over de rivier Li naar Yangshuo. Deze boottocht duurt ongeveer vier a vijf uur en slingert tussen het prachtige karstgebergte door. Dit karstgebergte ziet er eigenaardig uit omdat alle bergtoppen er hoog, smal en puntig zijn. We moeten toegeven dat dit toch echt één van de mooiste natuurverschijnselen is die we ooit hebben gezien! Het uitzicht vanaf het vlot op de prachtige bergen en bossen is werkelijk prachtig! Helaas is de boottocht in Yangshuo voorbij en verliest alles gelijk zijn charme.

Yangshou

Het niet zo mooie Yangshou

Na de prachtige boottocht vanuit Guilin verwacht je natuurlijk dat Yangshou een soort paradijs op aarde gaat zijn. Helaas, Yangshou is verpest door het toerisme en de McDonald’s vind je letterlijk naast een Starbucks. Daarnaast leeft het dorpje van toeristen waardoor je overal door proppers gelokt wordt en je struikelt over de straatverkopers. Daarnaast is het er nog eens gigantisch druk ook omdat het in China een populaire vakantiebestemming is. Het uitzicht eromheen is mooi maar in vergelijking met de boottocht zeer matig. Niet te lang blijven in dit dorpje en snel teruggaan naar Guilin waar het bruisende nachtleven op je staat te wachten.

Het nachtleven in Guilin

Door de hoeveelheid toeristen en studenten van de Chinese universiteit van Technologie is er altijd wel wat te beleven in het nachtleven van Guilin. Je kan het beste beginnen in de barstraat Yanghsuo Xi Jie waar je veel bars vind zoals Hard Seat Cafe, Bravo Inn, M.C. Blues, Mei You Cafe, Buffalo bar en nog veel meer. Je kan hier ook uiteindelijk eindigen in een grote club die aan het centrale plein ligt, we zijn even de naam vergeten maar dachten dat het Kiss was. Je kan de club in ieder geval niet missen aangezien de deuren altijd open staan. Wil je nog meer party of karaoke dan kan je naar de Baidu bar aan de Li rivier. Deze club is alles in één en heeft een Europees tintje.

Overnachten in Guilin

Wij hebben niet overnacht in Yangshou omdat het veel te toeristisch is. In Guilin hebben we wel een aantal nachten geslapen in het rustige Guilin Riverside Hostel. Dit hostel ligt aan de rustige Peach Blossom rivier en is van alle gemakken voorzien. Daarnaast zit het niet ver van het treinstation en centrum af en was het spotgoedkoop. Een dorm bed kosten ons maar €2,50 per nacht!

Reizen naar Guilin

Guilin ligt een beetje off the main track waardoor je er lastiger kan komen dan bijvoorbeeld Chengdu of Xi’an. Toch kan je rechtstreekse treinen uit Shanghai, Nanning, Kunming of Xi’an reserveren naar deze stad. Sinds kort is er ook een traject dat je rechtstreeks naar Chengdu brengt, deze hebben wij uiteindelijk genomen.