Bezienswaardigheden China

China is een land met vele culturele verschillen en een geschiedenis die enkele tienduizenden jaren teruggaat. Hierdoor zijn er ontelbaar veel oude bezienswaardigheden te vinden van verloren beschavingen zoals de wereldbekende Chinese Muur, de Verboden Stad of het Terracotta Leger. Naast deze hotspots uit de oude wereld zijn er ook genoeg bezienswaardigheden uit het moderne China de moeite waard, denk daarbij aan het zakencentrum Pudong of het Olympische Sportpark. Wij hebben de “must see” bezienswaardigheden van het land op een rij gezet. Want zonder een bezoekje aan één van deze plekken ben je eigenlijk niet echt in China geweest.

Luoyang longmen grottenPingyao
Chinese MuurVerboden Stad
Terracotta legerVerloren tempels van Chengdu
Mausoleum van Dr. Sun Yat-senPudong Shanghai
Olympische sportpark BeijingSkyline van Hong Kong
Stedentrip in China

De top bezienswaardigheden van China

We beginnen onze sightseeing tour bij de bezienswaardigheden van het oude China en zullen dan onze weg vervolgen naar de modernere. Veel van deze bezienswaardigheden liggen op de weg van onze rondreizen door China die je hier kan vinden.

De Longmen grotten van Luoyang


Luoyang longmen grotten
In het jaar 493 voor onze jaartelling zijn verschillende boeddhistische monniken begonnen met het beeldhouwen van prachtige stenen Boeddha’s en andere mythische wezens in de muren van de Yi riviervallei. Tegenwoordig zijn er meer dan 100.000 beeldhouwwerken verdeeld over 1.400 grotten te vinden. De beelden van Boeddha zijn er in alle soorten en maten te vinden (van 25 mm tot een hoogte van 17 meter). De grotten zijn te vinden niet ver van een oude hoofdstad van China namelijk Luoyang.

Pingyao


Pingyao in de Nacht
Volgens vele reizigers geclaimd als het meest pittoreske dorpje van China. Hier kunnen wij ons ook zeker in vinden want Pingyao is een dorpje dat je terugbrengt naar het traditionele oude China. Het oude ommuurde stadcentrum heeft geen hoogbouw en alleen maar authentieke tempels en huizen. Via een wandeling over de grote stadsmuur krijg je een prachtig uitzicht zicht op de oude binnenstad.

Chinese Muur


Chinese muur Beijing
Natuurlijk staat de Chinese Muur (Great Wall of China) in onze top bezienswaardigheden van China! Dit is veruit de meest bekende bezienswaardigheid van China en staat op het “to do” lijstje van bijna elke reiziger. Logisch, want de Chinese Muur is een prachtig voorbeeld van het Chinese vakmanschap van het oude China. Daarnaast is de Muur gigantisch en met een lengte van 6.259 kilometer (sommige zeggen zelfs 21.196 km) kan je er bijna niet omheen. Dat was natuurlijk ook de bedoeling van de oude keizers die de muur lieten bouwen. De muur bij Jinshanling niet ver van Beijing is het populairste omdat deze hier prachtig is opgeknapt en door de groene bergen van China loopt.

Verboden Stad


Verboden stad Beijing
De Verboden Stad wat eigenlijk een Chinees paleis uit de Ming Dynastie was is uitgegroeid tot één van de top bezienswaardigheden van Beijing. Dit is niet zo vreemd want het paleis met een oppervlakte van bijna één vierkante kilometer ligt midden in het centrum van de hoofdstad. Binnen de muren van de Verboden Stad vind je 980 gebouwen waarvan enkele jaren als onderdak voor vele keizers hebben gediend. Het gigantische bouwwerk ligt aan het Tiananmen plein (grootste plein ter wereld) en is naast de Chinese muur veruit de populairste bezienswaardigheid in China.

Terracotta leger


Terracotta Leger xian
In het Mausoleum van de eerste Qin Keizer (Qin Shi Huang) vind je een leger van terracotta dat bestaat uit meer dan 8.000 voetsoldaten, 130 chariots, 520 paarden en 150 cavalerie. Dit Terracotta Leger moest de Qin Keizer beschermen tegen vijanden na zijn dood. Tegenwoordig zijn de opgravingen nog steeds aan de gang waardoor de ware grote van het Terracotta Leger nog steeds niet exact bepaald kan worden. Het mausoleum vind je vlakbij de plaats Xi’an wat zelf tevens ook prachtige bezienswaardigheden bezit zoals de Drum Tower, de Giant Wild Goose Pagode en het oude ommuurde stadcentrum.

Verloren tempels van Chengdu


Jinli tempelstraat
Chengdu staat vooral bekend in de wereld om zijn affiniteit met de Panda. Dit komt omdat het gigantische Giant Panda Breeding Research Base centrum in de stad ligt waar Panda’s in alle soorten en maten rondlopen. Toch heeft Chengdu veel meer te bieden want de oude stad was ooit deel van de zijderoute. Prachtige oude tempels kan je vinden in People’s park direct naast het toeristische maar gezellige Jinlin Old Street.

Mausoleum van Dr. Sun Yat-sen in Nanjing


nanjing-mausoleum
Nanjing is meerdere malen de hoofdstad van China geweest maar tegenwoordig vooral bekend om de vele mausoleums op de Zijin berg en het oude stadscentrum. Op de Zijin berg vind je ook het mausoleum van de oprichter van het moderne China Dr. Sun Yat-sen. Dit mausoleum is gigantisch en geeft je een uitzonderlijk mooi uitzicht over Nanjing en het landschap.

Pudong Shanghai


Shanghai Pudon Skyline
De moderne bezienswaardigheden van China mogen natuurlijk ook niet ontbreken in onze lijst met toppers. Bovenaan staat het zakencentrum Pudong van Shanghai. Vanaf The Bund heb je een geweldig uitzicht over de prachtige skyline vol met gigantische wolkenkrabbers en neonreclame. Je kan ook verscheidende wolkenkrabbers in om de stad vanaf de lucht te bekijken.

Olympische sportpark Beijing


Beijing Olympisch sportpark
In 2008 organiseerde Beijing de Olympische Zomerspelen en bouwde daarvoor een gigantisch sportpark midden in de stad. Het meest architectonische bouwwerk van dit sportpark is het Olympische Stadion dat ook wel de Birdnest wordt genoemd.

Skyline van Hong Kong


Hong Kong Skyline
Naast de geweldige skyline van Shanghai mag die van Hong Kong er ook zeker wezen. Vanaf de Victoria Peak op een hoogte van 552 meter heb je een prachtig uitzicht over de skyline en Star ferry die je van Hong Kong naar Kowloon brengt. Het uitzicht is zowel overdag als in de avond prachtig!

Stedentrip in China?


Wil je een stedentrip naar China plannen? Dan kan dit tegenwoordig prima want steden als Shanghai, Hong Kong of Beijing doen niet onder voor een New York of Londen. Wij kunnen je aanraden om naar Beijing te gaan! Dit omdat je hier veel van de mooiste bezienswaardigheden van China vindt en de stad ook een prachtig modern centrum heeft. Je kan daardoor gemakkelijk meer dan een week doorbrengen in de stad zonder uitgekeken te raken.

3 gedachten over “De leukste bezienswaardigheden van China”
  1. Leuke foto’s en mooie spots! Ik zou zelf nog Dragon’s Backbone rijstvelden en Gobi woestijn toevoegen. Vooral die laatste laat pas echt goed zien hoe uitgestrekt China is. Zoveel verlaten plekken zonder mensen..prachtig!

  2. Ik ga zelf voor een backpack rondreis deze zomer naar China! Zijn er nog meer bezienswaardigheden die jullie kunnen aanraden? Mijn ouders zijn in 2014 naar Hangzou geweest. Die stad zag er ook erg mooi uit! Ik ben nu nog bezig met plannen en neem deze top 10 mee maar alle extra reistips zijn welkom.

  3. Geweldig land dat China! Heb zelf vooral in het zuiden rond HK, Shanghai, Hangzou en Nanjing rond gereisd. Deze steden waren allemaal stuk voor stuk gigantisch en vol met bezienswaardigheden! Ik zit eraan te denken om deze zomer naar Beijing te gaan en dan richting Mongolie te trekken. Heeft iemand hiervoor nog leuke tips?

Geef een reactie