Tijd voor Mooji.nl!

Altijd al wat meer willen weten over de eindredacteur van Mooji.nl? Dit is het moment dat ik (Raoul) een boekje open doe over mijn tijdsbesteding. Op initiatief van Thuisbezorgd.nl heb ik een aantal vragen beantwoord over wat ik met mijn tijd doe tegenwoordig, #tijdvoormezelf. Hoop dat je het leuk vindt!

Niet op vakantie? Wat doe je dan met al die tijd Raoul?

Waar besteed je het liefst tijd aan?
Zhangye Danxia
Reizen is natuurlijk één van mijn grootste passies maar ik heb er nog meer. Zo ontwikkel ik graag websites en lees ik over alles wat met de natuur te maken heeft. Vooral de ruimte, diepzeewerelden en onherbergzame oerwouden trekken altijd gelijk mijn aandacht. Hierdoor vind je ook allerlei vreemde natuurverschijnselen in het curiosa deel van Mooji.nl, zoals bijvoorbeeld de beroemde regenboog bergen Zhangye Danxia in China.

Aan welke minder leuke dingen ben je de meeste tijd kwijt?
Schoonmaken, boodschappen doen en het zoeken van een goedkoop vliegticket voor mijn volgende reis. Dat blijft toch echt altijd een hoop tijd kosten. Vooral een goedkoop ticket zonder onmenselijke vluchttijden en overstap vinden is altijd weer een uitdaging.

Als ik tijd voor mezelf maak, dan doe ik het liefste…
Foto’s uitzoeken die ik kan gebruiken in een volgende post, mijn website optimaliseren en lekker koken om vervolgens Netflix aan te zetten voor mijn favoriete series, films of natuurdocumentaires. Daarnaast kijk ik ook graag Anime films van Hayao Miyazaki.

Hoeveel tijd per dag spendeer je aan jezelf (mentaal, fysiek)?
Te weinig helaas. Het drukke leventje van een fulltime baan en een reisblog onderhouden kost een hoop tijd. Ik ren wel 1-2x per week hard om mijn conditie op peil te houden.

Wat zou je doen als je één uur extra vrije tijd had op een dag?
Meer tijd nemen voor de kleine dingen in het leven. Zoals bijvoorbeeld elke dag nieuwe gerechten uitproberen of een stukje gaan mountainbiken bij mij door de duinen (ik woon in Den Haag namelijk).

Wat is tijd eigenlijk? Tijd is het verschijnsel dat van een gebeurtenis gezegd kan worden dat deze na een andere gebeurtenis plaatsvindt. Een gebeurtenis vindt plaats op een tijdstip of moment.

Wat zou je doen als het weekend vier dagen duurde?
Meer tijd voor mezelf? Wat vaker langs familie gaan, meer met mijn vriendin ondernemen en nog meer met vrienden afspreken. Dat schiet er te vaak bij in wat niet altijd de bedoeling is.

Als je alle tijd van de wereld had, wat zou je dan doen?
Ook al het geld of alleen de tijd? Want als ik beide had dan was ik eeuwig op reis gegaan om de mooiste plekjes op aarde te ontdekken. Ik zou beginnen bij deze prachtige natuurverschijnselen. Daarna even een tropisch strand bezoeken dat je normaal alleen online ziet op reisblogs als deze ;-).

Als je terug zou gaan in het verleden naar een moment waarop je wilde dat je meer tijd had, welk moment zou dat zijn?
Basisschool. Dit was echt een fantastische tijd ook al besefte ik het toen nog niet. Geen werk, geen zorgen behalve dat je zo snel mogelijk buiten moest gaan spelen en zoveel mogelijk snoep moest eten. Heerlijk!

Jouw favoriete quote over tijd.
Sed fugit interea fugit irreparabile tempus. Niet bekend mee? Je hoort het best vaak maar dan vooral de korte versie “tempus fugit” wat letterlijk “tijd vliegt” betekent. Want hoe ouder ik word gaat de tijd sneller vliegen, klinkt aardig cliché maar het is echt zo.

Wat is jouw ultieme tip om tijd te besparen?
Robotstofzuiger, vaatwasser, Thuisbezorgd.nl en een vlucht zonder overstap boeken 😉 daarmee win je al snel meerdere ultrabelangrijke vakantie-uren mee. Helaas bespaar je niet altijd geld met deze tickets maar vakantie-uurtjes zijn onbetaalbaar!

Tijd voor mezelf Thuisbezorgd.nl
Om de #Tijdvoormezelf blogpost af te sluiten wil ik graag Jessica Lokker van Corners of the World taggen. Ik ben erg benieuwd wat zij met al haar tijd doet tussen het reizen door!

Nog niet genoeg gekregen van Raoul of de achtergrondinformatie van Mooji.nl? Lees dan hier verder.

Foto credits: www.saphirnews.com